Sport
2024-01-06

Ez volt a bresti Való Világ

Van egy régi székely szólás: tizen húznak négyet. Mi az? Fejik a tehenet. Brestben ez megfordult szombaton este. Négyen húztak tizet. Barbosa, Poppa Maszlova, és a kapusuk ennyivel verték a DVSC SCHAEFFLER együttesét a BL csoportkörében. Valljuk meg, teljesen megérdemelten

De igazán nincs tüske az emberben, mert a lányaink tartják a hatodik helyüket, ami tovább jutást jelent. És ha  jövő vasárnap délután Montenegróban két vállra fektetik a Buducsnoszt Podgoricát, közelebb kerülnek az álmok kapujához. Menjünk azonban sorjában.
 
A francia sajtó egész héten arról cikkezett, hogy mindenképpen meg kell torolni a gall gárdának a Debrecenben, októberben elszenvedett hét gólos vereséget. Bár a Bretagne vezetése kicsit aggódóan tekintett a derbi elé, hiszen négy játékosuk is sérüléssel bajlódott. Ehhez képest viszont három friss világbajnok francia kézis meg ott volt a kezdőben, illetve ültek a kispadon. Köztük a világ legjobb beállósának mondott, és még mindig csak 23 éves Poppa, a portugál, de mára spanyollá lett Barbosa, a jövő nyártól a Ferencvárosban kéziző orosz Maszlova, hogy a no name versenyzőkről már ne is essen szó. Apropó FTC. A sport TV riportere az egész Loki meccs alatt többet foglalkozott a másik ágon zajló Ljubljana-Rapid találkozó eredményével - egyidőben játszották a brestivel -, mint amiért ezen a kora estén oda ültették. Köztudott, hogy Ágai kolléga nagy Fradi fan, és számára nem mindegy, hogy tovább jutnak-e a zöldek, akik vasárnap lépnek pályára. De, ez kit érdekel? 
 
Úgy indult a találkozó, hogy Loki szempontból nem volt félni valónk. Sőt! Hiába kezdtek a franciák, Kácsor nekünk szerzett vezetést. Maszlova aztán elengedte a balost nagyon messziről, ezzel egalizált. Hol az egyik kapuban kötött ki a labda, hol a másikban. A hazaiak csak a tizedik percben tudtak először vezetni. És innentől a hajdúságiaknak kellett kapaszkodni. A huszadik percben Grosch rosszul lépett, meghúzódott a combja, nem is jött már vissza. A társak viszont igen. A 27. percben egy gólra, 15-14-re. És ahelyett, hogy kiegyenlített volna a Szilágyi gárda, az utolsó két perc borzalmasra sikeredett. Maszlova a jobb szélről cunderezett, és a szünetre öt lett a különbség.
Aztán a második félidő elején eldőlt minden. Összeomlás, eladott labdák, hitehagyott játszadozás. A francia trikolór lobogott, a Bretagne robogott, és a negyvenedik percben már 26-15 volt oda. Szilágyi Zoltán mind a három idejét kikérte, de igazán nem volt miért. Igaz Vámos Petra, majd Johansson kozmetikázott a mérlegen kicsit, de a vége így is tíz gólos vereség lett.
Most ez még ennyivel is belefért. Maszlova 82 százalékkal porolta ki a hálót, Barbosa ellenállhatatlan volt. Nálunk a beállók - Füzi-Tóvizi, Haggerty - egyetlen egy labdát sem kaptak. A szakemberek majd kielemzik a történteket, de semmi ok az aggodalomra. A célt, a hatodik helyet elérheti, és el is éri a csapat. Sok idő nincs arra, hogy lógassák az orrukat a hölgyek - meg minek - hiszen szerdán Vácott Magyar Kupa összecsapás lesz, utána irány a Balkán. Fogjuk fel úgy, hogy tartalékoltak a két kupa találkozóra. Mert mind a kettő egyszeri, és megismételhetetlen lesz.
 
Bajnokok Ligája "A" csoport
Brest Bretagne - DVSC SCHAEFFLER 38-28 (19-14)
 
Weisz György

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Hanyu Zsolt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek