Sport
2023-10-29

Elfogyva bár, és törve is

Katasztrofális utolsó tíz percet produkált a DEAC férfi kosárlabda együttese szombaton este Pécsett, az újonc NKA otthonában. A bajnokság ötödik fordulójának egyik meglepetését okozta a Mandic legénység. Sajnos negatív szempontból.

Három negyeden át biztosak voltunk a debreceniek sikerében. Még akkor is, ha rezgett a léc, a játékban akadtak hiányosságok, és nemcsak a csapatkapitányt nélkülözték, de a múlt héten bemutatott akarat, és küzdő szellem is a Hajdúságban maradt. Szegény embert még az ágy is húzza. Így lett. Mócsán Bálint pénteken belázasodott, nem állhatott társai rendelkezésére. Az NKA Universitas Pécs úgy állt neki a találkozónak, hogy minden mindegy, sikerüket nem kapja ugyan fel a sajtó, de önbizalom növelőnek jó lesz. A negyedik percben lett egál, addig a debreceni egyetemisták vezettek. A baranyai gárda elsősorban a magassági fölényét próbálta érvényesíteni Meleg játékával, ami hellyel-közzel sikerült is, de az első negyedet így is a DEAC hozta öt ponttal.

A rövid szünet után dobbantott a Pécs. Csináltak egy 9-1-es menetet, a vendégeknél Buckles pillanatok alatt összegyűjtötte negyedik hibáját is, de Neuwirth és Drenovac tartotta a lelket a társakban, így a nagy szünetre két pontos debreceni vezetéssel mentek az öltözőbe az együttesek.

A pihenő után a játékvezetők szerettek volna középpontba kerülni, és ezért meg is tettek mindent. Hazai szempontból lejtett a pálya, nem is kicsit. De mindezek ellenére tartották magukat a fekete-fehérek, elsősorban a fiatalok villogtak, Neuwirth, Hőgye, és Ságodi is maximálisan odatették magukat.

Tíz is volt közte a DEAC javára, aztán az utolsó etapban összezuhant a társaság. Odalett a lendület, öt perc alatt mindössze két pontot dobtak. Sok volt a hiba, és a hetedik minutumban kipontozódott - Buckles mellett - Hőgye, és Edwin is. Semmi nem ment be, a védekezés pocsékra sikeredett, a Pécs 25-öt dobott, hat ellenében. 

Öröm az egyik oldalon, csalódás a másikon. Következik jövő héten, szombaton, este héttől a Kaposvár, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az sem lesz sétagalopp!

Andjelko Mandic a debreceniek vezetőedzője szégyennek nevezte a pécsi "bemutatót", és nem érzi biztatónak a jövőt a látottak alapján.

 

NKA Universitas Pécs - DEAC 75-64 (16-21, 21-18, 13-19, 25-6)

 

NKA: KERPEL-FRONIUS 10/6, Kovács 2, Herger 3, Luzaics 8, DURMO 22/6 csere: MELEG 20, Scherer 8/3, Benke, Lados 2, Rátgéber, Kazy, Bor.

Vezetőedző: Goran Tadics.

 

DEAC: Edwin 11, Hőgye 3/3, DRENOVAC 22/3, WILLIAMSON 10/3, Buljevics 4, csere: Neuwirth 4, Ságodi 6/3, Buckles 4, Várszegi

 

Vezetőedző: Andjelko Mandic.

 

Weisz György

 

Nem Mátyás, hanem a döntetlen az igazságos

Csökkenő forgalom mellett kissé gyengült a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek