Sport
2022-08-22

Pont nélkül tért haza Mezőkövesdről a Loki

Bár a DVSC hamar megszerezte a vezetést, a Mezőkövesd még az első félidőben fordított, majd előnyét végig megőrizve otthon tartotta a három pontot.

A hétfői játéknapon Borsod megyébe utazott a debreceni gárda, ugyanis a 4. forduló zárómérkőzésén a Mezőkövesd otthonában várt újabb feladat a csapatra. João Janeiro együttese három döntetlen után első győzelmét szerette volna megszerezni Matyóföldön, ám ugyan erre törekedett Supka Attila legénsége is, mely alakulat egy ponttal az utolsó helyről várta az összecsapást.

A piros-fehérek szakvezetője alaposan átalakította csapatát, a Vasas elleni kezdőből csak négyen léptek pályára Kövesden. A védelemben ezúttal Baranyinak, Charlestonnak és Manriquének szavazott bizalmat a vezetőedző, míg a középpályán Bévárdi, Neofytidis, valamint Horváth Krisztofer, támadóként pedig Dorian Babunski kapott lehetőséget.

Erdős József pontban nyolckor adott engedélyt a kezdésre, hazai lábról indult útjára a labda. Bátor támadójátékkal rukkoltak elő a felek, bár az első percekben egyik gárda sem jutott túl a tizenhatos vonalán. Dzsudzsák szabadrúgása okozott némi riadalmat mezőkövesdi oldalon, am Piscitelli magabiztosan fogta lövését. A 6. minutumban, második kaput eltaláló lövéséből megszerezte a vezetést a DVSC: Horváth Krisztofer passzolt Szécsihez, aki tolt kettőt a labdán, majd 17 méterről a bal alsóba tekert (0-1). Az előny birtokában nyugodtan futballozhatott a cívisvárosi alakulat, hátulról építkezve, pontos átadásokkal szövögették támadásaikat. Ennek ellenére a hazaiak örülhettek, közelítve a negyedórához, egyenlített a Mezőkövesd: Kis átadása után Madarász az ötös sarkáról a hosszúba lőtte a játékszert (1-1). Nem sok hiányzott, hogy a kék-sárgák fordítsanak, szerencsére Drazic rosszul vette át a labdát, így Megyeri felszedhette azt. Ami akkor nem sikerült, összejött a 18. percben: Kis pontatlan passza után Szécsi lábáról középre pattant a labda, pont Besirovic elé, ő pedig a tizenhatos vonaláról kilőtte a jobb alsót (2-1). A két gyors gól megzavarta a debrecenieket, kellett egy kis idő, mire rendezni tudták a sorokat. A folytatásban a borsodiak vették át a játék irányítását, védekezésre kényszerítve a hajdúságiakat. Szögletből majdnem összejött az egyenlítés, Dzsudzsák beadását az előre húzódó Romanchuk fejelte kevéssel kapu mellé. A 35. percben tovább növelte előnyét a Mezőkövesd: Drazic ültette hintába Baranyait és Romanchukot, majd elhúzva a labdát a kimozduló Megyeri mellett és a kapu közepébe gurított (3-1). Próbált visszajönni a meccsbe a DVSC, ám a játékból hiányzott az átütő erő, a támadások elakadtak a hazai tizenhatos előtt. Az utolsó percekben már a matyóföldiek sem erőltették az attakokat, bár egy kontra végén Madarász veszélyeztetett, a gólok számában azonban nem történt változás, kétgólos hazai előnnyel ért véget a félidő. Nehéz helyzetbe került a Vasutas, bár még volt hátra 45 perc, de ahhoz, hogy ledolgozzák hátrányukat Bévárdiék, sokkal jobb játékra volt szükség a folytatásban.

A Loki szakvezetője érthetően elégedetlen volt a látottakkal, több poszton változtatott, Baranyait Baráth, Romanchukot Lagator váltotta, Babunski helyén pedig Bárány folytatta. Dodó hamar meghálálta a bizalmat, a 47. percben Szécsi beadását fejelte közelről a kapuba (3-2). A szépítő találattól lendületbe jött a Lokomotív, Szécsi akár egyenlíthetett volna ám nem találta el jól a labdát. Kis híján visszaállt a kétgólos előny, a debreceni drukkerek elhűlve nézték, ahogy Drazic emel az üres kapura, szerencsére rosszul célzott. Sorra hibáztak a vendég védők, ráadásul Lagator, miután labdát veszített, szabálytalankodott az ötös sarkánál, Erdős játékvezető pedig habozás nélkül mutatott a tizenegyespontra. A büntetőt Besirovic biztos lábbal értékesítette, kilőve a jobb alsót (4-2). Próbálta felpörgetni játékát Janeiro legénsége, ám minden igyekezet ellenére nem sikerült veszélyes helyzetet teremteni a hazai kapu előtt. Cseke durva belépőjét Manriqe sínylette meg,

Erdős játékvezető pedig a VAR-vizsgálat után piros kártyával díjazta megmozdulását. Emberfórba került tehát a hajdúsági csapat, ám vészesen fogyott az idő, a Mezőkövesd magabiztosan őrizte előnyét. Tették ezt hatékonyan, hiába rohamozott a Loki, nem tudták áttörni a kövesdi falat. Az eredmény a hatperces hosszabbítás végén sem változott, a találkozót a Mezőkövesd 4-2-re megnyerte.

OTP Bank Liga 4. forduló

Mezőkövesd – DVSC: 4-2 (3-1)

Mezőkövesd: Piscitelli – Lukic, Bobál, Pillár, Madarász (Kállai 82’) – Nagy G., Cseri (Cseke 52’), Besirovic, Vajda – Kis, Drazic (Molnár 82’)

Vezetőedző: Supka Attila

DVSC: Megyeri – Baranyai (Baráth 46’), Romanchuk (Lagator 46’), Charleston, Manrique – Neofytidis, Dzsudzsák – Bévárdi (Varga J. 68’), Horváth K. (Olawale 70’), Szécsi – Do. Babunski (Bárány 46’)

Vezetőedző: João Janeiro

Gólszerzők: Madarász 14’, Besirovic 18’, 64’, Drazic 35’ ill. Szécsi 6’, Bárány 47’

Kiállítva: Cseke 78’

“A közös érdekek győznek az ego helyett” - Interjú a Fatal Error zenekarral

Fülöp-szigetek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek