Sport
2024-02-18

A tavalyi BL győztes vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára

Aztán, ha a norvég sztárokon is netán túljutnának Vámosék, akkor jöhet a Győr, aminek tétje a BL final four. Pikáns lenne a dolog. Mert abban az esetben tíz hónap alatt öt tét mérkőzést vívhatna a gárda az agyon pénzelt kisalföldiek ellen. Megnézném! Meg mindenki!

Édesre sikeredett a vasárnapi svédcsepp. Hatvan perc kóstolgatás után igazi energiabomba lett a csajok számára. Az amúgy tét nélküli összecsapást úgy fogták fel a piros-fehérek, hogy ha már lúd, legyen kövérré tömött, és húzzuk be ezt a találkozót is. Emlékezzünk: idegenben sorozatos bravúrt értek el a kézis hölgyek a kupában. Siker Montenegróban, Németországban, Bukarestben álom iksz, győri főhajtás a hősök tiszteletére, akkor ne várjunk mást a hideg északon sem.
 
Bár a Kft. zenekar szerint "szóba se jöhet Skandinávia", de menni kellett. A csoportkör utolsó meccse várt a hajdúságiakra. 
 
Egy pillanatig sem volt kétséges melyik a jobb, rutinosabb, felkészültebb hetes fogat. A Loki egyetlen pillanatig sem hagyott kétséget afelől, a kivívott ötödik helyből nem engednek. Szebbnél-szebb találatokat szereztek, nem volt ellenszerük a svédeknek. A hazai közönség is érezhette, az eddig pont nélküli kedvenceik - számukra - várakozáson alul teljesítettek. Alig voltak a nézőtéren.
 
Az első félidőben még kissé döcögött a szekér, 5-5-ig fej-fej mellett haladtak az ellenfelek, de a harmincadik percben már négy gólos előnyt mondhatott magáénak a Debrecen.
Szünet után kiütközött a nagyobb, tudásbeli különbség. Öröm volt látni, ahogy a lányok teher nélkül, de mégis gyorsan, szellemesen, látványosan kézilabdáztak. A kilenc gólos vendég siker azt jelentette, hogy a DVSC 15 pontot gyűjtött csoportjában, ami a legszebb várakozásokat is magasan felül múlja.
Mi kell még ezután? A torta megvan, tehát jöhet a hab!
 
BL női kézilabda "A" csoport:
IK Savehof - DVSC SCHAEFFLER 27-36 (14-18)
 
Partille Arena 198 néző. Vezette: Fukala, Mohyla (csehek)
 
Savehof: Bundsen - Rehnberg, KYLBEREG 4, Granat, Blomst 2, L. Jensen 3, Ernelind. csere: Linder, Bergfeldt (kapusok) STANKIEWICZ 12, Koppang 4, Wikfors, Landberg, E. Andersson.
Edző: Jesper Östlund.
DVSC: Gabriel - Grosch 3, SZABÓ N. 4, Vámos P. 2, Haggerty 1, Kácsor n2, Petrus 1, csere: Bartulovic (kapus), Planéta 1, Hornyák D. 1, FÜZI-TÓVIZI 4, TÖPFNER  8, Vámos M. 2, Jovovic 2, CSERNYÁNSZKI 4, Johansson.
Edző Szilágyi Zoltán.
 
Szilágyi Zoltán: Elégedett vagyok, mert magabiztosan nyertünk. A második félidőben öröm kézilabdát mutattunk be, a megszerzett 15 pontunk magáért beszél.
 
Jesper Östlund: Csalódottság látszik rajtunk, soknak tartom a különbséget. Elfáradtunk a sorozat végére, a DVSC nagyon erős csapat. Gratulálok, és további sikereket kívánok nekik.
 
Weisz György

RED AND BLACK

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek