Sport
2023-06-05

Bajnokcsapattól érkezett új játékosunk

Kerezsi Ádámnak fontos, hogy minél több játéklehetőséget kapjon, ezért fogadta el a Debreceni Egyetem együttesének az ajánlatát.

Az Eger megnyerte idén az NB I/B-t, így a következő szezonban az élvonalban állhat rajthoz. A legmagasabb osztályban már nem szerepel a Heves vármegyei gárdában Kerezsi Ádám, mivel a DEAC-ban folytatja a karrierjét. A szövetség adatbankja szerint a 20 esztendős játékos a 2022/23-as szezonban harminc bajnokin jutott szóhoz, ezeken nyolc gólt szerzett.

 Sokat mérlegeltem, mielőtt eldöntöttem, hogy klubot váltok. Nyilván vonzott az NB I, de úgy gondoltam, hogy valószínűleg nem kaptam volna sok játéklehetőséget, ezért a távozás mellett tettem le a voksom. Többször beszélgettem Mándi Norbert vezetőedzővel, aki elmondta, főleg védekezésben szán nekem fontos szerepet, de hozzátette, hogy támadásban szintén számít rám. Nem szeretnék konkrét célt meghatározni, az a legfontosabb, hogy minden meccsen kihozzuk magunkból a maximumot, és ebben az esetben nem érhet minket kritika. Egri kézilabdázóként már megtapasztaltam, hogy milyen remek hangulatban zajlanak a mérkőzések a DESOK-ban, ilyen atmoszférában mindig jó érzés játszani. Várom már a felkészülés kezdetét, tudom, hogy sokan nem szeretik ezt az időszakot, de ilyenkor lehet letenni a sikeres szereplés alapjait – nyilatkozta a 195 centiméter magas balátlövő, aki az Eger mellett korábban Kisvárdán, Nyíregyházán és Ózdon is megfordult.

Új játékosunk a sport mellett a tanulásra is kiemelt figyelmet fordít.

– Testnevelés-matematika szakos tanárnak készülök, a tervek szerint a Debreceni Egyetemen folytatom a tanulmányaimat, ősszel kezdem a harmadik évet. Fontosnak tartom, hogy az ember több lábon álljon, ezért szeretném megszerezni a diplomát – mutatott rá Kerezsi.

Mándi Norbert vezetőedző elmondta, már télen felvette a kapcsolatot Kerezsivel, és az egyeztetések szerencsére sikerre vezettek.

– Ádám hármas védőként, valamint nyitott védekezés esetén zavaróként is bevethető. Egerben támadásban nem sokat bizonyíthatott, ám nálunk ez változhat, ugyanis remek fizikai adottságokkal rendelkezik – hangsúlyozta trénerünk.

Kerezsi érkezésével eldőlt, hogy öt balátlövővel vesszük fel a harcot az új idényben: ezen a poszton az Egerből érkező játékos mellett Almásy Richárd, Mucza Norbert, Kathi Péter és Király Máté juthat szóhoz.

Hulladékpolitika

EUG: nagyszerűen halad a szervezés

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek