Sport
2023-04-23

Nem nyugszunk bele! - Ma este jön a Zete - Loki!

Zalaegerszegen lép pályára a Vasutas az NB I. 28. fordulójában vasárnap este 18:45-kor. Az elmúlt héten botrányosan végződő mérkőzést még hét közben is megfejelte az MLSZ ítélete: Ferenczi 3, míg Dzsudzsák Balázs 2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Nehéz feladat vár a Lokira így ezen a héten, hiszen a közel 1000 km-es túrát nagyon fontos lenne győzelemmel abszolválni a vágyott dobogó érdekében. Most ismét meg kell mutatni, milyen egységes is a Dicsőséges Nagy Loki!

Túl sok szót nem szeretnék a felcsúti csapat elleni mérkőzésre pazarolni, de egy keveset muszáj. A csapat egészen jól játszott, küzdött, hajtott, sajnos a helyzetek azonban kimaradtak. Egy győzelemmel óriási lépést tettünk volna a dobogó felé, hiszen a Felcsútot 6, a Kisvárdát 7, míg a Paksot 2 ponttal vittük volna a forduló végén. Nekünk nagy lépés, a Felcsútnak utolsó szalmaszál volt az a mérkőzés.

 

Bognár Tamás játékvezető pedig egész mérkőzésen mutatott "teljesítményével" az utolsó szalmaszálat a PAFC kezébe adta, majd oda is kötözte azt a csuklójukra. Mindenki láthatta mi történt, mélyebb elemzést nem akarok, bár egy hét távlatából is mérhetetlenül dühös vagyok. A sporttárs megérdemelné, hogy csupa kis betűvel írják a nevét ennek a meccsnek a jegyzőkönyvében. Mert Nemecsek Ernővel ellentétben, ő valóban áruló. A futballt árulta el azon a nagyerdei péntek estén!

 

De mi nem adjuk fel, a cívisvárosi mentalitás ezt nem engedi meg. A Paks újpesti betlijének köszönhetően továbbra is él még a remény egy remek szezonra. Ami azt illeti való igaz, hogy nem nyerni járunk egerszegre az elmúlt években. Az utóbbi két meccsen vereséget szenvedett a DVSC, legutóbb 2019-ben sikerült elhozni a 3 pontot a kék-fehérek otthonából. Ennek ellenére mégis bizakodhatunk egy jó eredményben: az aktuális forma alapján a Lokit tekinthetjük a meccs favorítjának. 

 

Imádom Blagojevic mester hozzáállását a futballhoz. Bár két kulcsjátékosa eltiltott (ráadásul Manrique is 5 sárga utáni eltiltását tölti ezen felül), többen pedig sérüléssel  bajlódnak, ő nem panaszkodik. Sőt egyenesen remek lehetőségnek tartja a többi játékos számára, hogy bizonyíthassák rátermettségüket. Mennyivel más ez a mentalitás, mint már a mérkőzés előtt megpörgetni a kifogás-generátort.

 

A zete számára is fontos a mai meccs, hiszen három mérkőzés óta nem találják a győztes énjüket. A kiesés szele még meg is csaphatja őket, ha nem kezdik el szorgosan gyűjteni a pontokat a szezon hátralévő részében. Egy mai győzelemmel kétségtelenül óriási előnyt szereznének közvetlen riválisaikkal szemben a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Valami azt súgja, óriási taktikai csata és állóháború lesz a pályán. Fiaink tudatosan kontrákra fognak berendezkedni és ha megszerezzük a vezetést, azt biztosan nem eresztjük majd ki a kezünkből. Mert az élet mindig X-re játszik.

 

Óriási tisztelet azoknak a szurkolóknak, akik elkísérik a csapatot mai meccsre is. Vasárnap este mindig kellemetlen időpont főleg, ha ekkora túrát kell megtenni. Őket ez azonban nem zavarja, ez a szenvedély az életük!
Bízzunk benne, hogy győzelembe hajszolják a fiúkat. Így pedig közösen álmodhatunk tovább!

 

Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

Fotó: dvsc.hu

Tíz hektáron leégett a nádas Egyeknél

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek