Sport
2021-02-07

Budapesten lesz az RB Leipzig - Liverpool mérkőzés

Az RB Leipzig a hivatalos Twitter-oldalán megerősítette, hogy február 16-án a Puskás Arénában fogadja a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig a saját stadionjában nem fogadhatja angol riválisát, mert Németország – egyelőre – február 17-ig beutazási tilalmat vezetett be bizonyos országokra, köztük Nagy-Britanniára is. A belügyminisztérium szóvivője ezen a héten csütörtökön közölte a dpa német hírügynökséggel, hogy a rendőrség elutasította a lipcsei klub kivételre vonatkozó kérését, így a Leipzignek mint a meccs házigazdájának kellett megoldást találnia a kialakult helyzetre az európai szövetség (UEFA) szabályai szerint.

Már a rendőrség elutasító határozatának nyilvánosságra kerülése utáni első híradásokban is szóba került, hogy a Liverpool elleni találkozót Budapesten, a Puskás Arénában rendezzék meg – lehetőségként még a testvércsapat RB Salzburg otthona, illetve a Tottenham londoni stadionja is felmerült.

A befutó végül a Puskás Aréna lett: a németeknek hétfőig kellett jelezniük az UEFA felé, hogy megtalálták, hol fogadják a Liverpoolt, így a jelek szerint elhárult annak a veszélye, hogy elmaradjon a meccs, és annak eredményét 3–0-s gólkülönbséggel az angolok javára írják jóvá.

A hírről a Liverpool hivatalos honlapja is beszámolt.

Titkok nyomában

Ötöt kapott a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek