Sport
2023-04-12

Rangadó után, rangadó előtt

A vasárnapi, Putnok elleni meccset követően szerdán a BVSC -t fogadja a DEAC.

Egy hét leforgása alatt három hazai mérkőzést is vív a DEAC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában: a fekete-fehérek húsvétvasárnap 0–0-át játszottak a második helyezett Putnokkal, szerdán 16 órakor a listavezető BVSC-Zugló látogat a Dóczy utcai Sportcampusra, vasárnap pedig a Hajdúszoboszló vizitál Debrecenben. Az egyetemisták védőjével, Aranyos Mózessel a legutóbbi találkozó felidézésével kezdtük a beszélgetést.

– Sikerült jól felkészülnünk a Putnokból, az általuk művelt fizikális focit magunkra erőltettük, mert kulcskérdés volt, fel tudjuk-e venni a versenyt ezen a téren ellenfelünkkel – fogalmazott Aranyos. – Mellette játékban is jól teljesítettünk, helyzeteket alakítottunk ki. Nyilván szerettük volna megnyerni a meccset, de pozitívum, hogy végig szervezettek voltunk és kapott gól nélkül “lehoztuk” a mérkőzést, kár, hogy nem tudtunk betalálni. Bosszantó, hogy nem győztünk, ám a mutatott játékunk biztató, ahogyan az is, hogy fizikálisan teljesen egyenrangúak voltunk a putnokiakkal. Ezt az agresszivitást próbáljuk átmenteni a szerdai összecsapásra, és mellette még többet hozzátenni játékban, s akkor a BVSC elleni is jó eredményt érhetünk el – elemezte a mérkőzést a 27 esztendős játékos.

– Bő egy hónap után léptem pályára újra kezdőként – válaszolt a saját teljesítményét firtató kérdésre Mózes. – Most már nem bajlódok semmilyen sérüléssel és 100 százalékos állapotban vagyok. Jól éreztem magam a játéktéren, tetszett, hogy lüktető a meccs, sok párharccal, kemény összecsapásokkal. Csapatként jól együttműködtünk, kisegítettük egymást, amikor szükséges volt, biztattuk a másikat, és próbáltunk mindent kiadni magunkból – fogalmazott csapatunk 4-ese.

A bajnokságban eddig veretlen BVSC elleni rangadóról így vélekedett Aranyos Mózes: – Ha a saját tudásunkat maximálisan ki tudjuk adni magunkból, akkor akár meg is törhetjük a vendégek veretlenségi szériáját. Ez óriási motiváció mindannyiunk számára, ahogyan az is, hogy megmutassuk, milyen kvalitásai vannak a csapatunknak. Ez kiváló alkalom lesz erre. A BVSC szervezett együttes, és vannak olyan kreatív játékosaik, akik egy-egy váratlan megmozdulással képesek megbontani az ellenfél védekezését, és el tudnak dönteni mérkőzéseket. Arra kell törekednünk, hogy erre esélyt sem adjunk nekik szerda délután.

NB III Keleti csoport, 31. forduló
DEAC–BVSC-Zugló
2023. 04. 12. (szerda) 16:00, Debrecen, Dóczy utcai Sportcampus

Debreceni és balmazújvárosi zenész is közreműködik Ferenc pápa dalában

Balogh Ágnes

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek