Sport
2022-12-10

Katar 2022: Bárány Donát kiélezett mérkőzésekre számít

A DVSC kiváló támadója Portugáliát és Franciaországot várja a szombati játéknap végén a legjobb négy közé.

Nagy meglepetéssel indult a negyeddöntő, ugyanis a végső győzelemre is esélyes Brazília büntetőpárbajban alulmaradt a horvátokkal szemben, így számukra befejeződött a világbajnokság. Az esti mérkőzésen szintén tizenegyesek döntöttek, hiába vezetett már két góllal is Argentína, a hollandok egyenlítettek a rendes játékidő utolsó perceiben. Végül Messiék lőtték jobban a büntetőket és jutottak tovább.

Még két hely kiadó a legjobb négy között, melyre négy válogatott pályázik, szombaton eldől, Horvátország és Argentína mellett mely csapatok lesznek ott az elődöntőben. A Loki csupa szív játékosa szoros mérkőzésekre számít, de úgy véli, az első párharcban egy gól fog dönteni, míg a másodikban többször is megzördülnek a hálók.

Marokkó – Portugália 12.10. 16:00      al-Thumama Stadion

A világbajnokság egyik meglepetéscsapata Marokkó, de látva a játékukat, nem érdemtelenül jutottak a legjobb nyolc közé. Szervezett, kompakt, stabil csapat, a keret többsége európai topcsapatokban futballozik. Elég, ha egy támadást végig tudnak vinni, azzal képesek megnyerni a mérkőzést, mint ahogy láthattuk a spanyolok ellen. Tökélesetesen megtalálták Luis Enrique taktikájának az ellenszerét, zártan és fegyelmezetten védekeztek, erre lesz szükség a szombati találkozón is. Számítottam arra, hogy Portugália többgólos meccsen fogja legyőzni a svájciak, arra viszont nem, hogy a fiatal Goncalo Ramos így fog berobbanni. Jó focit játszanak, direkt támadásokat vezetnek, egységes csapat benyomását keltik. Fernando Santos szövetségi kapitánynak az okozhat dilemmát, kezdesse-e Ronaldót, vagy ahogy Svájc ellen, csak csereként küldje pályára. Nem vagyok Ronaldo fan, de amit a média művel vele, az felháborító, azért 37 évesen is a világ legjobbjai közé tartozik. Megmondom őszintén, én kezdetném és biztos vagyok abban, hogy bizonyítaná a pályán klasszisát. Mondhatnánk, hogy a marokkóiak számára kisebb a tét, hiszen már az nagy dolog, hogy idáig eljutottak, de ott állnak az elődöntő kapujában, biztos, hogy szeretnének tovább lépni. Én inkább úgy fogalmaznék, igazából a portugáloknak van veszteni valója, nagy a nyomás rajtuk, mindenki azt várja tőlük, hogy továbbjutnak. Nem számítok sok gólos mérkőzésre, úgy vélem, egy találat fog dönteni Portugália javára.

Anglia – Franciaország 12.10. 20:00      Al Bayt Stadion

A Nemzetek Ligájában eléggé leszerepeltek az angolok, de Gareth Southgate felrázta a csapatát, a világbajnokságon már tudásuknak megfelelően futballoznak. Nagyon egységesek, a csapatrészek között megvan az összhang, hátulról építkezve, járatva a labdát vezetik támadásaikat. Nagyon tetszik Harry Kane játéka, hiába nincs mindig ott a kapu előtt, szinte minden támadás rajta megy keresztül. Ahogy a Tottenhamben, visszalépve szervezi a játékot és ez láthatóan fekszik neki. A franciák nagyon egyben vannak, láthatóan élvezik a játékot, hiába nagy a tét, felszabadultan futballoznak. Az egyik legerősebb támadósorral rendelkeznek, világklasszisok rohamozzák a kaput. Mbappé már öt gólt szerzett, de Olivier Giroud szeméjében van egy tipikus befejezőcsatáruk, aki állandó veszélyt jelent a tizenhatoson belül. A védelmük viszont sebezhető, ezért is számítok sokgólos mérkőzésre. A meccsnek az tenne jót, ha már az elején betalálnának a franciák, mert ha az angolok szereznék meg a vezetést, valószínűleg védekezésre rendezkednének be. Úgy vélem, a párharcot a gallok nyerik, elképzelhetőnek tartok egy 3-2-es végeredményt.

Bárány Donát favoritja, a brazil válogatott már nem nyerheti meg a világbajnokságot, de megnevezte azt a csapatot, mely szerinte elhódíthatja majd a trófeát.

Nehéz megjósolni, mely válogatott nyeri a világbajnokságot, hiszen olyan csapatok búcsúztak már, melyek esélyesek voltak a végső győzelemre. Németország és Spanyolország után az egyik legnagyobb favorit – én is rájuk tippeltem – Brazília is kiesett, megint nem lesznek ott a legjobb négy között. Az állva maradt gárdák közül többen is esélyesek a végső győzelemre, de úgy vélem, Franciaország nyeri a katari világbajnokságot.

Katar 2022: Bárány Donát

Nemzetközi ókortörténeti konferencia a BTK-n

Oktatói kiválóságban is kiemelkedő az ÁOK

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek