Sport
2023-02-20

Visszavágtunk a kecskemétieknek

A Debreceni Egyetem alakulata nyert az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

A DEAC női röplabdázói vasárnap este a HÉP-Röpkét látták vendégül a DESOK-ban. Kuszkó Zsolt tanítványait fűthette a visszavágás vágya, mivel Kecskeméten 3:0-s vereségbe futottak bele.

Jobban indítottuk a meccset (3:0), ám ellenfelünk hamar egalizált. 6:10 állt az eredményjelzőn, amikor Kuszkó Zsoltnak időt kellett kérnie. A folytatásban fordulatos küzdelmet láthattak a szurkolók, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A hajrában Horváth Jázmin több szervája okozott problémát, de szerencsére összejött a fordítás (25:23).

A második játékrész már nem volt ennyire kiegyenlített. Ebben a szakaszban főleg a mi akaratunk érvényesült, ennek köszönhetően magabiztosan hoztuk ezt a periódust, ezzel a pontszerzésünk biztossá vált (25:15).

A harmadik játszma az elsőre hasonlított, hiszen egyik gárda sem tudott nagyon meglépni. Szerencsére a kulcspillanatokban jobban összpontosítottunk, így lezártuk az összecsapást, amely 69 percig tartott.

– Fontos volt, hogy megszereztük a három pontot. Sajnos voltak hiányzóink betegség és sérülés miatt. Kicsit nyögvenyelős volt ez a mérkőzés, az első szettet nagy küzdelemben megnyertük, ez kellett a simább folytatáshoz. Az alapszakasz utolsó meccsét is szeretnénk behúzni, erre készülünk. Köszönjük a szurkolóink támogatását – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Együttesünk ezen a héten a Palota otthonában fog vendégeskedni.

NB II Keleti csoport
DEAC-HÉP-Röpke SE 3:0 (25:23, 25:15, 25:21)

Fotó: Papp Attila

Terecskei Rita

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek