Sport
2021-10-17

A két büntetőt és a kiállítást nem bírta el a DEAC

A DEAC labdarúgócsapata 4-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Kazincbarcikától. A vendégek az első félidőben két tizenegyest is kaptak, a szünet után pedig a kapusunkat kiállította a játékvezető, és ezek az ellenünk hozott ítéletek megpecsételték a sorsunkat.

Megterhelő sorozatban van a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata, hiszen múlt héten az élmezőnyhöz tartozó Hajdúszoboszló otthonában vendégszerepelt (2-2-re végződött a találkozó), most pedig az előző szezonban még másodosztályú, az azonnali visszajutásért harcoló Kazincbarcikát fogadta az NB III keleti csoport 12. fordulójában. A borsodiak még veretlenek a bajnokságban, az elmúlt 11 mérkőzésükből tízet megnyertek és egy döntetlent értek el. Ez is előrevetítette, hogy a Sándor Tamás vezette együttesre nem vár könnyű 90 perc.

Rémálomszerűen kezdődött számunkra a meccs, mert a 6. percben már vezetéshez jutott a KBSC: egy 16-oson belüli kezezés miatt 11-est kaptak a vendégek,  a büntetőt Süttő Attila értékesítette. Utána kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 34. percben hatalmas debreceni helyzet adódott a kapu előtt, az ötös sarkától Tochukwu fejelt kapura, Fila védett, és kezezésgyanús eset is történt, de a játékvezető sípja ezúttal néma maradt. Hat perccel később újabb nagy DEAC-helyzet, de Orosz a lécet találta el, a túloldalon pedig Ádám Ferenc lőtt a jobb kapufa mellé. A 44. percben ismét 11-est kaptak a vendégek, mert az egész meccsen érdesen tevékenykedő játékvezető úgy ítélte meg, hogy Deczki szabálytalankodott. Laczkó nem hibázott a büntetőnél, így kétgólos hátrányban vonultuk szünetre.

A második félidő elején majdnem növelte előnyét a KBSC, Virág Ákos azonban a kapu előtt, testi épségét sem kímélve, menteni tudott, majd a mieink kerültek helyzetbe, de Orosz mellé bombázott. Az egész meccsen agilisen futballozó védő az 58. percben végre eredményesnek bizonyult, és góljával szépített a DEAC! Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, megvoltak a lehetőségeink, mégis a Barcika szerezte az újabb találatot. A 79. percben ráadásul emberhátrányba kerültünk, amikor kapusunk, Deczki Máté megkapta második sárga lapját, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt. A 85. percben Szemere révén még növelte előnyét a KBSC, amely 4-1-re megnyerte a találkozót.

A következő egy hétben két bajnokit is játszik csapatunk: szerdán Békéscsabára látogatunk, vasárnap pedig a Tiszafüredet fogadjuk a DEAC Sportcampuson.

NB III Keleti csoport, 12. forduló
DEAC – Kolorcity Kazincbarcika SC 1-4 (0-2)

DEAC Sportcampus. Vezette: Lovas (Vrbovszki, Zahorecz)
DEAC: Deczki – Lakatos (Trencsényi 81.), Virág, Soltész, Orosz, Jankelic (Rauf 64.) – Sárosi, Spitzmüller (Tóth D. 83.), Székely – Berecki, Tochukwu (Sándor T. 68.)
Gólok: 0-1 Süttő (11-esből, 6.), 0-2 Laczkó (11-esből, 45.), 1-2 Orosz (58.), 1-3 Bartos (71.), 1-4 (Szemere 84.)
 

Kiállítva: Deczki (79.)

Laura Amherst 

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek