Sport
2023-02-15

Elkészültek az idei amerikai focibajnokságok versenynaptárai

A DEAC Gladiators április 9-én hazai pályán kezd a Budapest Wolves II. ellen.

A Hungarian Football League-ben 9 nevezett csapat 6 alapszakaszi mérkőzést játszik egy csoportban, három hazai- és három vendég mérkőzést lejátszva. Ezt követően létrejön az alapszakaszi sorrend, melyet a Versenyszabályzat határoz meg. Az alapszakaszi sorrendet követően a Wild Card-körben, az alapszakasz harmadik helyezettje fogadja az alapszakasz hatodik, és az alapszakasz negyedik helyezettje fogadja az alapszakasz ötödik helyezettjét. Az elődöntőben: az alapszakasz győztese fogadja a leggyengébb alapszakaszi eredményű Wild Card-győztes csapatot, az alapszakasz második helyezettje fogadja a másik Wild Cardot megnyerő csapatot. A két elődöntő győztese játssza a Hungarian Bowl-t – adta hírül a Magyar Amerikai Football Szövetség.

A DEAC Gladiators együttese a Divízió I-ben száll harcba tavasszal, ahol a csapatok 5 alapszakaszi mérkőzést játszanak két csoportban, három hazai- és két vendég mérkőzést lejátszva, avagy fordítva. Ezt követően létrejön az alapszakaszi sorrend, melyet követően a Nyugati csoport első, és a Keleti csoport első helyezett csapat pihen.

A Wild Card-körben, a Nyugati csoport alapszakasz második helyezettje fogadja a Keleti csoport alapszakasz harmadik, és a Keleti csoport alapszakasz második helyezettje fogadja a Nyugati csoport alapszakasz harmadik helyezettjét.

Az elődöntőben: az alapszakasz győztese fogadja a leggyengébb alapszakaszi eredményű Wild Card-győztes csapatot, az alapszakasz második helyezettje fogadja a másik Wild Card-győztes csapatot. A két elődöntő győztese játssza a Pannon Bowl-t. A döntő helyszínéről később dönt a Versenybizottság, a rendezésre beadott pályázatok alapján.

Íme a DEAC Gladiators programja:

04. 09. DEAC Gladiators-Budapest Wolves II.
04. 29. Levelek Spartans-DEAC Gladiators
05. 14. Budapest Cowbells II.-DEAC Gladiators
05. 28. DEAC Gladiators-Dabas Sparks
06. 11. Wolverines-DEAC Gladiators
07. 01. Wildcard Divízió I.
07. 02. Woldcard Divízió I.
07. 09. Elődöntő Div I.
07. 09. Elődöntő Div I.
07. 22. Döntő Div I.

Gyermekként kezelt háziállatok

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek