Sport
2022-11-21

Mindenki nagyot küzdött

Néhány nappal ezelőtt a DEAC háza táján még örültek a DVTK elleni rangadót megelőző, hosszúra nyúlt pihenőnek, úgy gondolták, ez módot ad majd a sérültek felgyógyulására. Bár akadtak, akiknek sikerült összeszedni magukat, a találkozó előtt mégis elkeseredve kellett tapasztalnunk, hogy a keretünk bizony erősen foghíjas.

Hetényi Zoli szerencsétlen sérülést szenvedett a válogatott mérkőzésen, de hiányzott Vokla, Révész és Mazzag is, a juniorok közül sem lehetett mindenkire számítani. Így aztán három sorral léptünk a jégre a makulátlan felállásban „négy sorozó” miskolciak ellen, akik a pénteki bravúros győzelmük után telve voltak önbizalommal. A DEAC ugyanakkor a nehézségek ellenére is 3-1-es győzelmet aratott.

Az egyetemista srácok ezen a mérkőzésen komoly karakterről tettek tanúbizonyságot. A záró harmadban a társaságot jobbára a szíve vitte előre, de ekkor is képesek voltak a megújulásra. Mindenki nagyot küzdött, Gönczi Lajos pedig 97,67 %-os teljesítményt nyújtva támogatta leghátul az övéit. Nagyon kellett a mieinknek ez a győzelem, de eleve hátrányos helyzetből indulva is le tudták győzni az esélyesebb Jegesmedvéket. Pénteken az Acélbikák érkeznek hozzánk, reméljük, hogy a hét végén meg tudjuk ismételni a bravúros sikerünket!

György József vezetőedző feltétel nélkül dicsérte kiválóan hokizó játékosait.

– Annak ellenére, hogy igencsak hiányos volt a keretünk, azt kértem a srácoktól, hogy a meccs félidejéig próbáljanak előnyt kiharcolni. Ez meg is történt, a 2. játékrész elején emberelőnyből sikerült betalálni. Ezt követően nagyon nagy nyomást helyeztek ránk a miskolciak, ebben az időszakban rohamoztak a legerősebben. A 3. harmadra úgy jöttünk ki, hogy tartsuk meg az egy gólos előnyünket, de tudtuk, hogy a vendégcsapatnak muszáj lesz kockáztatni, kinyílni hátul, tehát módunk lesz kontrákkal kísérletezni. Nagyon örülök a mai győzelemnek, leginkább azért, mert (Gönczi) Lajoska végre megmutathatta igazi kvalitásait, oroszlánrészt vállalt a sikerben. Az kapusteljesítmény mellett a srácok extra munkával vették ki részüket a győzelemben, mindent beleadtak akkor is, amikor már csak a szívünk vitt minket előre. Köszönet érte mindenkinek – összegzett a szakvezető.

A nagyszerűen teljesítő Gönczi Lajos így emlékszik vissza a mérkőzésre.

– Nagyon örültem a lehetőségnek, mindent elkövettem, hogy segítsek a csapatomnak. Már az 1. harmad után éreztem, hogy ez egy jó meccs lesz és jól is éreztem magamat a kapuban. A srácok sokat segítettek azokban a pillanatokban, amikor nem voltam a topon. Folyamatosan blokkoltak, fedezték az ellenfél csatárait a kapunk előterében. Úgy érzem, hogy lassan benő a fejem lágya, bár van még mit tanulnom, főleg a mentális folyamatok terén. A legfontosabb változás az előző időszakhoz képest, hogy lassan észre sem veszem azokat negatív dolgokat, amelyeken azelőtt töprengtem. Ez a mérkőzés azért ment ilyen jól, mert nem agyaltam túl a dolgokat, csak a feladataimra koncentráltam, és ez bejött. Remélem, hogy a továbbiakban is kapok lehetőségeket és képes leszek a maihoz hasonló teljesítményt nyújtani – zárta a kiváló kapus.

A mieink következő megmérettetésére pénteken este kerül sor, amikor a Dunaújvárosi Acélbikák látogatnak Debrecenbe. Nehéz mérkőzés lesz, de szerencsés esetben a dobogó sem elérhetetlen számunkra.

=Müller Károly=

Prima díjjal jutalmazták a Klinikai Központ szemészét

Hatodszor is Kocsmatúra

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek