Sport
2023-01-18

Szabó Ábel: Haza akarjuk hozni a három pontot

A center szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem indulhat ki az őszi fölényes diadalából.

Férfi futsalosaink “visszaszállnak a mókuskerékbe”, ugyanis 2023 első tétmeccsén a Magyar Futsal Akadémia otthonában vizitálnak csütörtök este. Elek Gergő tanítványai októberben már összecsaptak az újonccal, akkor 7-2-re nyertek a DESOK-ban. Érdekesség, hogy azon a meccsen Vass Ottó, Thiago és Nagy Bence is duplázott, mellettük Deiby Arango vette be a fővárosiak kapuját.

– Az őszi mérkőzés nekem azért is emlékezetes, mert akkor tértem vissza a sérülésemből – kezdte a beszélgetést Szabó Ábel. – Ezúttal nem számítok ilyen sima győzelemre, mivel ellenfelünk már felvette az NB I ritmusát, ettől függetlenül haza akarjuk hozni a három pontot. Nagy hibát követnénk el, ha lebecsülnénk az MFA-t, de szerencsére ez a mentalitás nem jellemző ránk. A műtét után lábadozó Berecz Rafaelt leszámítva úgy fest, teljes kerettel állhatunk ki, bár többen kisebb sérüléssel bajlódnak, nekem a bokám nincs tökéletes állapotban. Kisebb szünetet követően január ötödikén edzettünk újra, az első tréningeken még kicsit akadozott a gépezet, de azóta már felvettük a ritmust. Sajnos a tavalyi esztendőt csúfosan zártuk, mivel Kecskeméten egy már-már megnyert meccset 6-4-re elbuktunk, az a cél, hogy ezt az évet jobban kezdjük – hangsúlyozta 22 esztendős játékosunk.

Hétfőn jeleztük, hogy “belehúztunk” a Magyar Kupában, mivel a nyolcaddöntőben a Kecskeméttel küzdhetünk meg a továbbjutásért a DESOK-ban.

 Már meg sem lepődtünk ezen, hiszen tavaly a legjobb tizenhat között a Berettyóújfalut fogadtuk. Nem lesz könnyű dolgunk, de hinnünk kell magunkban, és azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel futunk ki a pályára – zárta mondandóját Szabó Ábel.

NB I 18. forduló
Magyar Futsal Akadémia-DEAC
2023. 01. 19. (csütörtök) SPORT11 Sport és Szabadidőközpont

Fotók: Derencsényi István

Bővülő ipari kapcsolatok

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult a debrecenieknek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek