Sport
2022-07-05

Horváth Viktória: Büszke vagyok az Eb-n lőtt gólomra

A DEAC futsalosa életre szóló élményekkel gazdagodott a portugáliai kontinensviadal final fourjában.

A magyar női futsalválogatott fennállása során először szerepelhetett az Európa-bajnokság négyes döntőjében. Az előző hétvégén Portugáliában megrendezett esemény klubunk életében is nagy jelentőséggel bírt, hiszen Torma Lilla, Üveges Katalin, Krascsenics Csilla, Fülöp Diána, Tóth Nóra és Horváth Viktória személyében hat játékosunk is szóhoz jutott, valamint vezetőedzőnk, Quirikó Vivien Frank Tamás szövetségi kapitány munkáját segítette.

A mieink az elődöntőben nem tudták borítani a papírformát, hiszen az esélyesebb luzitánok 6-0-ra diadalmaskodtak. A vasárnapi bronzmeccsen az ukránokkal jóval szorosabb meccset játszottunk, ennek ellenére a győzelem sajnos nem jött össze (1-2). A dobogó legmagasabb fokára egyébként azok a spanyolok állhatták, akik egy végletekig kiélezett fináléban büntetőkkel fektették két vállra a házigazdát.

A portugálok ellen főleg a védekezésre próbáltunk összpontosítani, ezt nagyjából sikerült jól megvalósítanunk. Azt nem szabad elfelejteni, hogy Európa egyik legjobb együttesével találkoztunk, amely taktikailag, technikailag és fizikálisan is kiemelkedik. A harmadik helyért zajló összecsapással kapcsolatban maradt bennem némi hiányérzet, mivel úgy érzem, több volt ebben, például az elődöntőhöz képest sokkal több helyzetet alakítottunk ki. Picit csalódott vagyok a negyedik hely miatt, de nincs okunk a szégyenkezésre. Óriási megtiszteltetés volt ezen az Eb-n szerepelni, a körülményekről és a szervezésről is csak pozitív dolgokat tudok mondani – összegezte a tanulságokat Horváth Viktória.

21 éves kulcsemberünk beírta magát a honi futsal történelemkönyvébe, ugyanis ő szerzett először gólt a kontinensviadal final fourjában.

Valóban a találatom miatt is emlékezetes lesz nekem ez az Európa-bajnokság. Tisztában vagyok azzal, hogy magyar játékos korábban még nem köszönt be a négyes döntőben, ezért is büszkeséggel tölt el a gól – szögezte le Horváth Viktória.

A válogatottunk kemény felkészülést követően utazott el Gondomarba, Horváth Viktória elmondta, számára főleg mentálisan volt megterhelő ez az időszak. A DEAC pár hét múlva megkezdi az alapozást a következő idényre, addig Viki a családtagjaival és a barátaival szeretne minél több időt eltölteni.

 

 

Fotó: Futsal Week/Facebook

Megváltozott munkaképességű dolgozók a DE-n

Harmadik hely a Nemzeti Bajnokság páros versenyén

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek