Sport
2023-10-06

Fodor Antal: Szeretnénk az első négy között végezni

Nem kell már sokat várakozniuk a röplabda szerelmeseinek, mivel vasárnap 17 órától a DEAC megkezdi a szereplését a bajnokságban.

Fodor Antal vezetőedző a Szeged elleni hazai ütközeten két kulcsemberére sem számíthat, ettől függetlenül a rutinos vezetőedző abban bízik, hogy a tanítványai a mostani idényben szintet lépnek. Trénerünkkel a szezon előtti interjúban többek között a felkészülésről és az élvonal létszámbővítéséről is beszélgettünk. 

– A sok sérülés miatt nem alakult ideálisan az alapozás. Ennek fényében milyen állapotban várja a csapatot a nyitányt?

– Valóban több hátráltató körülménnyel kellett megküzdenünk az előző hetekben, ennek ellenére úgy érzem, kihoztuk a maximumot a felkészülésből. A fiúk munkamoráljáról csak pozitívan tudok beszélni. Kemény edzéseken vettek részt a játékosok, akadt egy holtpont, amikor kijött a fáradtság, ekkor kicsit lazítani kellett a tempón, de ezt követően ismét magas intenzitás jellemezte a tréningeket.

– Az edzőmeccsek milyen tanulságokkal szolgáltak?

– Gyakorlatilag egyik találkozón sem a legerősebbnek vélt felállásban léptünk pályára, így nem az eredményesség volt a legfontosabb. A leglényegesebb játékelemekben, vagyis a szervákban, a nyitásfogadásban és sáncmunkában akadtak biztató pillanataink, de minden területen látunk esélyt a fejlődésre.

– A Szeged elleni első mérkőzésen csak a győzelem az elfogadható?

– Természetesen nyerni szeretnénk, de nem lesz könnyű dolgunk. A Tisza-partiak megerősödtek a nyáron, emiatt küzdelmes összecsapásra számítok. Az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy Marlon adminisztratív okok miatt nem szerepelhet a találkozón, mellette Willian sincs még bevethető állapotban. Brazil játékosunk műtét utáni rehabilitációja jól halad, ettől függetlenül leghamarabb novemberben vethetjük be őt.

– 2022-ben és 2023-ban egyaránt a hatodik helyen zártunk a bajnokságban. Ebben az idényben összejöhet az előrelépés?

– Szeretnénk az első négy között végezni, viccesen azt mondhatom, ha nem csap belénk a villám, akkor sikerülhet ez. A jelek szerint Vlad Pavliuk érkezésével stabilabb lesz a játékunk, ami sokat érhet. Nehéz még az erőviszonyokról beszélni, néhány forduló után tisztábbá válhat a kép. Jelenleg úgy fest, hogy a Fehérvár és a Kaposvár újra harcban lehet az érmekért, mögöttük pedig több csapat veheti célba az elődöntőt.

– Idén már tizenkét alakulat alkotja az Extraligát. Mi a véleménye a létszámbővítésről?

– Örülök ennek, ugyanis nő azoknak a magyar fiataloknak a száma, akik a legmagasabb osztályban bizonyíthatnak. Az sem mellékes, hogy több városba jut el a röplabda. Szerintem az NB I-ből érkező együttesek zöme nem fog kilógni a mezőnyből.

Extraliga 1. forduló
DEAC-Vidux-SZRSE
2023. 10. 08. (vasárnap) 17.00, DESOK

Negyven évesek a debreceni növénytermesztési tartamkísérletek

Néderlandisztikai konferencia a DE-n

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek