Sport
2022-12-09

Katar 2022: Sándor Tamás szerint ismét büntetőpárbaj dönthet a továbbjutásról

A DVSC ikonja, a DEAC vezetőedzője a pénteki negyeddöntőben brazil és argentin győzelmet jósol.

Kedden már csak két hely volt kiadó a legjobb nyolc között, melyre négy csapat pályázott. Sokszor írtuk, ez a meglepetések vb-je, ez ismét bizonyosságot nyert, ugyanis Marokkó büntetőpárbajban kiütötte a jóval esélyesebbnek tartott spanyolokat. Az esti mérkőzéstől szoros eredményt vártunk, de a portugálok szinte átgázoltak a svájciakon, könnyedén nyertek 6-1-re és jutottak tovább.

Két nap pihenő után a negyeddöntőkkel folytatódik a világbajnokság, pénteken ismét két mérkőzést láthatunk. A DEAC szakvezetője szoros mérkőzésekre számít, úgy véli az egyik párharc akár megint büntetőrúgások után dőlhet el.

Horvátország – Brazília 12.09. 16:00      Education City Stadion

A legtöbben szerintem erre az összecsapásra azonnal rávágnák, a brazilok az esélyesek, játékuk alapján ennek van is realitása, de nem szabad leírni a horvátokat. A Seleção várhatja kipihentebben a pénteki mérkőzést, a nyolcaddöntőben egy félidő alatt elintézték Dél-Koreát, a másodokban már visszavettek a tempóból. Zlatko Dalic együttese viszont túlórázni kényszerült, csak büntetőpárbajban tudta kiharcolni a továbbjutást. Bár több játékperc van Modricék lábában, az erőnléttel nem lesz problémájuk. A védekezésre kell nagyon figyelniük, ha teret adnak a braziloknak, nem zárják a passzsávokat, az a búcsút jelentheti számukra. Azt láthattuk, Neymarék élvezik a focit, felszabadultan futballoztak eddig, de ha görcsössé válik a játékuk, ők is el tudnak bizonytalanodni. Klasszisok vannak a keretben, mindent tudnak a labdával, középpályán és a támadósorban erősek, az előrejátékhoz megvan a kellő sebesség, hátul is adott a stabilitás. A horvátoknál is vannak klasszisok, de erejük a csapategységben rejlik, együtt képesek az olyan eredményekre, mint a 2018-as világbajnokságon. Úgy vélem, sok gólt nem láthatunk ezen a mérkőzésen, nem a rendes játékidőben fog eldőlni a továbbjutás, akár még az is elképzelhető, büntetőpárbajra kerül sor. Ebben párharcban viszont a brazilok lesznek a jobbak és lépnek a következő körbe.

Hollandia – Argentína 12.09. 20:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

Nem indult jól a világbajnokság az argentinok számára, Szaúd-Arábiától vereséget szenvedtek, de összekapták magukat a folytatásban. Tudták, hiába tartják őket esélyesnek a végső győzelemre, azt nem adják ingyen. Messi mozgatja a csapatot, vele mindig számolni kell, bármikor képes mérkőzést eldönteni. De Lionel Scaloni kerete van olyan erős, ha lezárják a Paris Saint-Germain sztárja előtt a területet, nélküle is tudják azt a játékot, amit vele. A hollandok előrejátéka hatékony, gyors játékosokkal rendelkeznek, akik ha van területük, veszélyes támadásokat vezetnek, viszont nem érzem őket egységesnek. Egy kik-ki meccsre számítok, mely egygólos argentin győzelemmel zárul. Messiék ott lesznek a legjobb négy között, de érzésem szerint, számukra az lesz a végállomás.

A végső győztest illetően Sándor Tamás meglepő választ adott, de azért elárulta, szerinte mely válogatott nyerheti a világbajnokságot.

Erre poénból azt mondanám, Olaszország, hiszen köztudott, hogy én mindig nekik szurkolok. De nem jutottak ki a vb-re és a viccet félretéve, ha tippelnem kellene, a franciák és a brazilok vívják a döntőt, és Didier Deschamps együttese nyeri a világbajnokságot.

Pinczés István

Élményajándék

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek