Sport
2022-07-19

Svájcból érkezett egy fiatal támadó a DEAC-hoz

A nyári átigazolási időszak sok esetben stresszes szakasz a csapatok edzői és a menedzsmentjük tagjai számára. Nem csoda, hiszen jórészt ezekben a hetekben alakul ki az adott együttes játékoskerete, ami viszont alapjaiban határozza meg a társaság jövőbeni lehetőségeit és eredményességét. A sikeres átigazolási munka döntő mértékben megfontolt és tervszerű tájékozódást igényel, de szerepe lehet a szerencsés véletleneknek is, feltéve, hogy a keresleti és kínálati oldal eléggé közel esik egymáshoz.

Ehhez hasonló módon zajlott le egy ígéretes fiatal csatár klubcseréje, aki az EHC Basel együttesből igazolt a DEAC csapatába.

 

Révész Marcell szélesebb körben kevésbé ismert Magyarországon, mivel a 2020-21-es szezon kivételével szinte végig a svájci bajnokságban hokizott, bár az imént említett idényben nyolc meccs erejéig belekóstolt az Erste Ligába is. A 22 éves csatár Veresegyházán született, a Drago Skorpiók csapatánál kezdte a hokit, majd az UTE-nél folytatta. Tizennégy évesen a 2014-15-ös idényben már a Basel Top Mini együttesében játszott, és bőven túllépte a pont/meccs átlagot, sőt, az U17-ben is szerephez jutott. A 2015-16-os szezonban a Basel és a Lugano U17-es csapata foglalkoztatta, magyar színekben pedig részt vett és két gólt szerzett a Divízió 1/B csoportos ifi világbajnokságon. A soron következő idényt a ZSC (Züricher SC Lions) U17-es együttesében abszolválta, a hazai szövetség meghívója is megérkezett, ám ezúttal az U20-as Divízió 1/B-s világbajnokságra. Ezen a tornán Marcellt a legjobb magyar játékosnak választották, ő pedig megszolgálta a kitüntető címet: 5 meccsen 9 pontot gyűjtött. Játszott a következő két junior vb-n, 2018-19-ben bronzérmet, egy évvel később aranyérmet szerzett csapatával. 2021-ben Miskolcra igazolt, 35 mérkőzést húzott le a szlovák elitben, tízet a magyar juniorban, miközben 3, illetve 10 pontot szerzett. Az idény legvégén kölcsönadták az Opten Vasasnak, náluk 8 találkozón 9 pontot termelt. A 2021-22-es szezon java részében az Alpesi Ligában induló VEU Feldkirch együttesét erősítette, 10 pontot átlagolt 34 találkozón, emellett Baselben hatszor kapott lehetőséget.

 

Bár napi szinten nem követtük Révész Marcell karrierjének alakulását, pályaképéből és a statisztikai adatokból egy kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, tehetséges sportember képe bontakozik ki, aki a pontszerzéssel sem áll hadilábon. Bízunk abban, hogy talentuma kiteljesedik a DEAC csapatában és sok örömöt nyújt a debreceni szurkolóknak.

 

Természetesen neki is feltettük az ilyenkor szokásos kérdéseinket, elsőként arról; miért döntött úgy, hogy Debrecenben folytatja a pályafutását?

 

– Az átigazolási időszak kezdetén inkább a külföldről érkezett ajánlatokkal foglalkoztam. Több megkeresés is érkezett, de nem voltam velük megelégedve. Ügynökön keresztül léptem kapcsolatba az egyetemista csapattal, beszéltem a vezetőedzővel is. György József felvázolt egy koncepciót, ami azonnal megtetszett nekem, mert fókuszba helyezte az egyéni fejlesztést, én pedig a játék több elemében is szeretnék még fejlődni.

 

– Milyen eredményeket szeretnél elérni az új csapatoddal?

 

– A DEAC már a múlt szezonban is erős volt, jó eredményeket produkált, és bízom abban, hogy az idén még erősebbek leszünk. Ami engem illet, a lehető legtöbbet szeretnék a srácoknak segíteni, szállítani akarom a pontokat! Remélem, sikerül jó pozícióban beérkezni a rájátszásba, és onnan még tovább lépni! Őszintén mondom, nagyon izgatott vagyok, alig várom az idénykezdést, azért is, hogy megtapasztaljam, milyen az élet Debrecenben.

 

Név: Révész Marcell

Született: 2000. június 25., Veresegyház

Posztja: támadó

Magasság: 192 cm

Súly: 97 kg

Ütőfogás: balos

 

=Müller Károly=

DEAC-játékos a röplabda-válogatottban

Irányítóval erősített a DEAC

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek