Sport
2023-07-28

Néhány percig élt a remény

A magyar díjugrató válogatottnak nem sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt, pedig az első kör után még a második, tehát kvótaszerző helyen állt.

Rendkívül izgalmas pillanatokat élhettek át a díjugratás kedvelői, hiszen ma Prágába került sor a 160 cm-es olimpiai kvótaszerző Nemzetek Díja C csoportos csapatversenyre, amely arról döntött, melyik két nemzet harcolja ki a részvételt a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra.

A négytagú magyar válogatottból elsőként a DEAC versenyzője, ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala startolt, és a páros hibátlanul, szintidőn belül telesítette az első forduló pályáját. Ezt a teljesítményt megismételte ifj. Kövy András, míg Szentirmai Ferenc 5, Szuhai Péter 24 hibaponttal zárt (utóbbinak nem volt jelentősége, mivel a legrosszabb hibapontot nem vitték magukkal a csapatok a második körre). Ezzel a magyar válogatott Izrael mögött a második, tehát kvótaszerző helyről várhatta a folytatást!

A második kör sajnos már nem sikerült olyan jól a magyar válogatottnak. Ifj. Szabó Gábor és Chabala három akadályt levert, Szuhai Péter némileg javított az első köréhez képest, de így is 10 hibapont került a neve mellé, Szentirmai Ferenc ugyanakkor hibátlant lovagolt. Ifj. Kövy Andrásra hatalmas teher hárult, hiszen amikor ő startolt, utolsó magyar indulóként, már tudni lehetet, ha hibátlant megy, a magyar válogatott kijut az olimpiára. Ezt a terhet nem is bírta el, 14 hibaponttal zárt, a nemzeti csapatunk pedig harmadik lett, lecsúszva így az olimpiáról.

A prágai tornán egyébként nem csak olimpiai kvalifikáció zajlott. A CSIO4* Gold Tour 140 cm-es hibaidős versenyszámban ifj. Szabó Gábor a saját tulajdonú H-Secret By Borisszal indult. A DEAC kiválósága először vett részt ezzel a lóval négycsillagos erősségű pályán, és a páros hiba nélkül teljesített, az utolsó pillanatig vezetett az 57 fős erős mezőnyben. Csak a cseh Linda Portychova tudta megelőzni, így ifj. Szabó Gábor és lova végül a második helyen zárt a versenyszámban.

Fotók: Hajdu Krisztina/lovasfotok.hu

Metal-core/emo/pop-punk party élőben: végre újra nálunk játszik a szupertehetséges és überdögös Halocene!

Hatvan év több mint 60 debreceni dala 61 . rész

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek