Sport
2023-02-03

Szegeden zárhatjuk le a nyeretlenségi sorozatot

Kiss Roland szerint a Debreceni Egyetem alakulata precíz támadójátékkal könnyíthetné meg a helyzetét.

A DEAC férfi kézilabdázói az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapatának otthonában vizitálnak vasárnap délután. A tabellára pillantva arra lehet számítani, hogy szoros találkozót láthatnak a drukkerek, mivel a Tisza-partiak a 10., a cívisvárosiak pedig a 9. helyen állnak. Mándi Norbert legénysége egyébként az első fordulóban a nyolc találatig jutó Pethő Ákos vezérletével 31-25-re verte a csongrádiakat.

– A szeptemberi összecsapáson jó napot fogtunk ki, míg a Szegedből hiányzott az egyik kulcsember, Rea Barnabás – kezdte a beszélgetést Kiss Roland. – Nem hiszem, hogy a hétvégén könnyű dolgunk lesz, de idegenben is szeretnénk végre nyerni. Ellenfelünk játékosai nagy tempót diktálnak, a megszerzett labdákból gyors lerohanást vezetnek, így támadásban nem hibázhatunk sokat. Szerencsére mindenki egészséges, ennek köszönhetően teljes kerettel vághatunk neki a találkozónak. Az előző héten nyögvenyelős összecsapáson fektettük két vállra a Salgótarjánt (a végeredmény 23-22 lett – a szerk.). A védekezésünk jól működött, ehhez remek kapusteljesítmény társult, ezekre építhetünk a folytatásban. Sajnos a nógrádiak kapuja előtt sokszor nem a legmegfelelőbb döntést hoztuk, emiatt a saját dolgunkat nehezítettük meg – zárta mondandóját az átlövő, aki a mostani idényben 32 gólt termelt a bajnokságban.

Ahogy játékosunk jelezte, idegenben eddig nem muzsikáltunk valami jól, mivel az ózdi remink mellett a többi ütközetünket elbuktuk. Reménykedünk benne, hogy ez a rossz sorozat vasárnap végre megszakad.

NB I/B 16. forduló
OTP Bank-Pick Szeged U21-DEAC
2023. 02. 05. (vasárnap) 16.00, Pick Akadémiai Csarnok

Fotó: Derencsényi István

Toborzóra hívnak a cheerleaderek

129 PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek