Sport
2022-01-19

DEAC sakk

Hétvégén helyi szuperrangadóra került sor a sakkbajnokság megye I. osztályában.

A DEAC a listavezető DSBK gárdáját látta vendégül a Debreceni Egyetem főépületében. Mindkét csapat mozgósította erejét, így NB-s szintű rangadó vette kezdetét.

Az esélyek alapján szoros küzdelmekre és végeredményre lehetett számítani, és mindez be is igazolódott, hiszen háromórányi játék után még csak egyetlen parti ért véget, a többi táblán nagy adok-kapok folyt.

A finishez közeledve úgy tűnt, belefuthatunk egy zakóba, ugyanis három táblán is vesztésre álltunk, de Fortuna mellénk állt. Az egyik táblán elfogyott az ideje az ellenfélnek, egy másikon pedig váratlan bástya-elnézéssel pottyant ölünkbe pont. Végül 5,5-4,5-es hazai sikerrel zárult a találkozó, és így fél pontra sikerült megközelíteni a vezető duót.

Akik a győztes mérkőzéseket vívták: Tran Dávid, dr. Kiss Gergely, Kerti László, Rádai Balázs, F.Szabó Péter. Nandin-Erdene Davaademberel döntetlent ért el.

A következő mérkőzést a másik bajnokesélyes hajdúböszörményiek ellen vívjuk február 20-án. Ha ott is sikerülne győzni, valós reményeink lehetnek a megyebajnoki címhez.

Áts László

Enzo a 2000

Adó- és adminisztrációmentesség a 25 év alattiaknak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek