Sport
2021-01-06

Férfi vízilabda világliga selejtező lesz Debrecenben

Hétvégén rendezik a Vízilabda Világliga európai selejtezőjét Debrecenben. Péntek és vasárnap között 8 ország válogatott csapata, többek között a férfi magyar vízilabda válogatott küzd majd meg egymással zárt kapuk mögött a Debreceni Sportuszodában.

A sajtótájékoztatón Papp László Debrecen polgármestere elmondta, hogy Debrecen örömmel tett eleget a felkérésnek az esemény megrendezésére miután a korábbi helyszín visszalépett a lehetőségtől. A polgármester úgy véli, hogy a város képes egy világszínvonalú nemzetközi sportesemény megrendezésére. Debrecen számára is különösen fontos lesz, hiszen a tornára több mint 200 ember érkezik akik a szállodák infrastruktúráját fogják használni, ami ebben az időszakan egy nagyon fontos körülmény.

Vári Attila, a Magyar Vízlibada Szövetség elnöke közölte, hogy a versenyt természetesen az egészségügyi előírások betartásával rendezik meg. Egy úgynevezett buorék izolált rendszerben már a határátlépésnél figyelemmel kísérik majd a sportolók útját, akik egy negatív PCR teszttel léphetnek be Magyarországra, majd pedig egy újabb PCR teszt és egy antigén teszt elvégzése után léphetnek be az eseményre. 

A szövetségi elnök elmondta, hogy a cél minél több mérkőzést játszani, hisz március óta nem játszott tétmérkőzést a válogatott, a tokiói olimpia előtt pedig fontos látni, hogy hol áll a csapat a felkészülésben. 

A magyar válogatott pénteken este 8 órától játszik majd először, az olasz csapattal, a mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti. 

Megkezdték a kidobott fenyőfák összegyűjtését Debrecenben

Versenyzőként és edzőként is az olimpiára gondol az év kick-boxosa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek