Sport
2022-10-22

Vereség Egerben

Három nyeretlen bajnoki után utazott Egerbe a DEAC az NB III Keleti csoportjának 14. fordulójában. Ráadásul ezeken a találkozókon gólt sem sikerült rúgniuk Trencsényiéknek, vagyis úgy kellett volna a szombati győzelem, mint egy falat kenyér.

Az első tíz perc tapogatózással telt, majd átvettük a játék irányítását, amit egy kapu fölé szálló Soltész-fejessel nyomatékosítottunk.
Sajnos az egri válasz rögtön gólt eredményezett, egy szép összjáték végén Jónyer kilőtte a jobb alsó sarkot.
A 23. percben nőtt a DEAC hátránya, miután 11-est kaptak a hazaiak. A labda mögé Simon állt, aki magabiztosan a bal alsó sarokba helyezett a jobbra mozduló Ratku mellett.
Nem sokkal később Bereczki Dániel lőtt 12 méterről a kapus kezébe, majd Sándor próbálkozását is könnyen védte az egri hálóőr.
A félidő végét még jobban megnyomta a debreceni társaság, ám igazi ziccerig nem jutott.

A második játékrészre Jankelic jött ki Bereczki helyett, majd Oroszt váltotta Aranyos az 57. percben. Később érkezett Horváth Tamás is a vendégek csapatába. Az Eger egyértelműen húzta az időt és tördelte a játékot, ami nem segített abban, hogy lendületbe jöjjön a fekete-fehér alakulat.
A 69. percben kevéssel maradt le a labdáról Jankelic a kapu torkában – ez szépítési lehetőség volt.
A folytatásban többször is állt a játék sérülések miatt, a DEAC pedig meddő mezőnyfölényben futballozott. Kettős cserével is próbálkozott a végén Sándor Tamás, de hiába. Az eredmény végül nem változott, sajnos tovább tart csapatunk góliszonya.

NB III Keleti csoport 14. forduló
Eger SE-DEAC 2-0 (2-0)
DEAC: Ratku – Újvárosi, Papp (Kónya 83.), Soltész, Orosz (Aranyos 57.) – Lakatos (Horváth 70.), Sándor, Bereczki (Jankelic a szünetben), Al-Sheraji – Szabó (Bényei 83.), Trencsényi.
Gól: Jónyer, Simon.
Fotó: Derencsényi István

Cziráki Viktor

Filmek ingyen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek