Sport
2022-10-19

Magyar Kupa: feltettük az i-re a pontot

A Debreceni Egyetem gárdája idegenben sem botlott, így készülhet az MTK elleni összecsapásra.

A DEAC női röplabdázói nem sokat pihenhettek a vasárnapi bajnoki után, hiszen kedden már Győrben játszottak kupameccset. Kuszkó Zsolt tanítványai az odavágón 3:0-ra nyertek a DESOK-ban, így az i-t megrajzolták, erre pedig a Rába-parti városban lehetett feltenni a pontot. Különböző okok miatt nem volt teljes a keretünk, többek között egyik pontgyárosunkra, Hajdu Annára sem számíthatott ezúttal a vezetőedzőnk.

Jobban indítottuk az első szettet, néhány perc alatt négypontos előnyre tettünk szert (4:8). A játszma derekán felzárkózott a házigazda (15:16), ám a folytatásban ritmust váltottunk, ennek köszönhetően újabb lépést tettünk a továbbjutás felé (19:25).

A második etap úgy alakult, ahogy elterveztük, folyamatosan szakítottuk le magunkról az ellenfelünket, 6:16-nál már tízre duzzadt a fórunk. A nagy különbség nem tett minket jóllakottá, fegyelmezetten röplabdáztunk, ezzel pedig lezártuk a párharcot.

A harmadik felvonásnak már nem volt komolyabb tétje, ettől függetlenül az újabb 3:0-s diadal lebegett a szemünk előtt. Ettől kicsit távolabb kerültünk, amikor 8:6 állt az eredményjelzőn, de a következő minutumok során rendeztük a sorainkat, aminek hála fordítottunk (14:16). A meccs végéig nem tudták eltüntetni a hátrányukat a győriek, így lányaink joggal ünnepelték örömtánccal a magabiztos sikert.

– Mindössze tízfős kerettel tudtunk elutazni a találkozóra. Nagyon örülök, hogy a csapat komolyan vette a mérkőzést. Szerencsére az ellenfelünk is hibázott, így nálunk is belefért egy-egy kihagyás. Mindenki játszhatott, és végig fenn tudtuk tartani a koncentrációt, ami fontos volt. A második szettben kiharcoltuk a továbbjutást, ezt követően kicsit kiengedtünk, így a harmadik játszma picit szorosabb lett, de a végén a fontos pontokat megszereztük, ezzel pedig lezártuk a meccset – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Együttesünk a következő körben az Extraligában edződő MTK-t fogadja.

Magyar Kupa-selejtező visszavágó
UNI Győr-SZESE-DEAC 0:3 (19:25, 14:25, 20:25)
Az első meccsen: DEAC-UNI Győr-SZESE 3:0
Továbbjutott a DEAC kettős győzelemmel.

Debrecen városa

A Tóth Árpád Gimnáziumba került a Zenedoboz

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek