Sport
2023-03-25

Ott folytatnák, ahol egy hete abbahagyták

A Karcag itthoni legyőzése után a BKV Előre együtteséhez utazik a DEAC a labdarúgó NB III-ban.

Három kevésbé sikeres bajnokit követően tért vissza a győzelem ösvényére a DEAC az NB III Keleti csoportjában, az egyetemisták az elmúlt vasárnap 2-0-ra legyőzték a Karcagi SE-t, ezzel az ötödikről a harmadik helyre léptek elő a tabellán. A fekete-fehér alakulat a 27. fordulóban a BKV Előre vendége lesz, az összecsapásra vasárnap 16 órakor kerül sor. A debreceni gárda csapatkapitányával, Sándor Tamással először a karcagiak legyőzéséről ejtettünk szót.

– Az első tíz percben még langyosabb volt a tempó, majd a Karcag rúgott egy kapufát, ez felrázott bennünket. Működni kezdett a játékunk, labdákat szereztünk az ellenfél térfelén, ezekből gyors támadásokat vezettünk, de hátulról is szépen építkeztünk. Megkönnyítette a helyzetünket, hogy az első pár lehetőségünkből betaláltunk, majd hamar jött a második gólunk is, ezt követően már kézben tartottuk a mérkőzést. A második félidőbeli kiállítás után, emberelőnyünkben tulajdonképpen minden lényegi kérdés eldőlt.

Rákérdeztünk, miben kellett változtatniuk a srácoknak az előző három meccs viszonylagos sikertelensége után.

– Nem a változtatáson volt a hangsúly, mert az elmúlt találkozókon is voltak gólszerzési lehetőségeink szép számmal. Inkább az egyéni hibák kiküszöbölésére kellett koncentrálnunk, a pontrúgások kivédekezésére, és arra, hogy hátul ne rontsunk, a helyzeteinket pedig minél nagyobb százalékban lőjük be. Szerencsére ez a karcagiak ellen működött – jelentette ki a középpályás.

A labdarúgó természetesen győzelmet remél a BKV-pályán is. A szurkolók emlékezhetnek rá, hogy a tavaly szeptemberben a DEAC 5-0-ra verte a közlekedésieket a Dóczy utcai Sportcampuson.

– Ha a két gárda őszi találkozójából indulnánk ki, akkor nagyon rossz úton járnánk, hiszen a BKV Előre nem rossz csapat. Próbálják játszani a futballt, nem rugdossák el a labdát vaktában, emellett fizikálisan erősek. Reménykedünk benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol múlt vasárnap abbahagytuk, és győzelemmel térhetünk haza a fővárosból. Igyekszünk azt a játékot nyújtani, amelyre képesek vagyunk, nyilván lesz egy ellenfél is a pályán, azt kell legyőznünk.

NB III Keleti csoport, 27. forduló
BKV Előre-DEAC
2023. 03. 26. (vasárnap) 16.00, Budapest, BKV Előre Sporttelep

Hatvan év 60 debreceni dala 12. rész

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek