Debrecen
2022-09-13

Hamar elfogták a kertészeti tolvajokat Debrecenben

A Debreceni Járási Ügyészség pénzmosás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a két tolvajjal és segítőjükkel szemben.

A két férfi vádlott 2022. január 28-án a reggeli órákban megjelent egy debreceni kertészetben, ahol a vásárlótérben magukhoz vettek hat darab metszőollót, amit a fiatalabb vádlott a ruházatába rejtett, majd kimentek az üzletből. Az elkövetők autóval távoztak, majd felvették utasként a női vádlottat, aki az autó hátsó ülésére ült, ahol az ellopott metszőollók voltak.

Debrecenben közlekedve, észlelték az egyik utcában igazoltató rendőröket, ezért a két férfi megkérte az asszonyt, hogy rejtse el a lopott dolgokat. A nő azokat a táskájába tette, de tudta, hogy a kerti eszközök bűncselekmény elkövetéséből származnak.

Cselekményükkel a férfi vádlottak több mint 90.000 forint kárt okoztak, ami teljes egészében megtérült, mivel a debreceni rendőrök az intézkedés során a nőnél megtalálták és lefoglalták a lopott árucikkeket, majd azokat visszaadták a sértettnek.

A Büntető Törvénykönyv 2021 januárjától hatályos rendelkezései értelmében aki a más által elkövetett bűncselekményből származó dolgot megszerzi vagy elrejti, öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, mivel tette a törvénymódosítás óta pénzmosásnak minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a két férfi vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége, míg női társukkal szemben pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján a férfi vádlottakkal szemben pénzbüntetést, míg a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Nyolc játékosunk bizonyíthat a magyar válogatottban

Holdsütemény az őszközép ünnepen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek