Sport
2022-09-10

Pakson már nem robogott a Lokomotív

Nem tudta megismételni a Fehérvár elleni teljesítményt a Loki, a Paks első félidei előnyét az utolsó percig megtartva zsebelte be a három pontot.

A csapatot ideiglenesen irányító Dombi Tibor, Madar Csaba és Herczeg András hathatós segítségével előző héten megszerezte szezonbéli első győzelmét a Vasutas. Rég nem látták ilyen jól játszani kedvenceiket a szurkolók, akik a mérkőzés után úgy ünnepelték csapatukat, mint anno, a sikerkorszakban.

Hétvégén már a 8. fordulót rendezték az OTP Bank Ligában, szombaton újabb feladat várt Dzsudzsákékra, akik a Paks otthonában léptek pályára. Dombi Tibor egy helyen változtatott csapatán, az előző héten sérülést szenvedett Horváth Krisztofer helyett Kyziridist jelölte a kezdőbe. A kérdés adva volt, megismétli-e Fehérvár elleni teljesítményt a DVSC, vagy az atomvárosban megtörik a lendület.

Lendületesen kezdtek a csapatok, az első percekben mindkét oldalon adódott lehetőség, a hazai támadás azonban les miatt megakadt, míg Babunski fejese elakadt a védőkben. Az első komolyabb helyzet a debreceni kapu előtt alakult ki, egy beadás után Lenzsér fejesét vetődve hárította Hrabina. Kiegyenlített volt a játék, a kapuk nem kerültek veszélybe, egészen a 20. percig, mikor is megszerezte a vezetést a Paks: egy szélről érkező beadást Balogh fejelhetett zavartalanul a hálóba (1-0). A piros-fehérek próbálták minél hamarabb ledolgozni hátrányukat, ám meglehetősen pontatlanul futballoztak, a támadásokból is hiányzott az átütő erő. Félórához közeledve a Debrecen szakvezetőjének változtatnia kellett csapatán, Varga nem tudta folytatni a játékot, helyén Lagator folytatta. Mentek előre becsülettel a cívisvárosiak, ám az a lendület, mely a Vidi ellen jellemezte a társaságot, most hiányzott a játékból. A játékvezető két percet hosszabbított, majd öltözőbe parancsolta a csapatokat, a Paks várhatta nyugodtabban a folytatást.

Egy-egy lehetőséggel indult a második játékrész, ám komoly veszélyt egyik sem jelentett a kapura. Egy kisebb tűzijáték alakult ki a paksi kapu előtt, a játékvezető még egy kezezést is felfedezni vélt, és adott tizenegyest, ám visszanézve az esetet, annulálta ítéletét. Ebben a periódusban többször is veszélyeztetett a Loki, ám helyzet a másik oldalon adódott, Balogh próbálkozott 16 méterről, ám a keresztlécet találta telibe. Próbálkoztak a debreceniek, ám eredménytelenül, a támadások elhaltak a tizenhatos előtt. A Paks lassította, tördelte a játékot, minden eszközzel próbálta őrizni előnyét, tették ezt sikeresen, egészen a hármas sípszóig.

OTP Bank Liga 8. forduló

Paks – DVSC: 1-0 (1-0)

Paks: Rácz – Osváth, Lenzsér, Kádár (Szélpál 87’), Kinyik – Papp K., Windecker, Nagy R. (Szabó B. 52’), Hahn (Bőle 87’), Balogh B., Varga B.

Vezetőedző: Waltner Róbert

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Romanchuk, Deslabdes, Ferenczi – Dzsudzsák, Varga (Lagator 29’), Baráth, Kyziridis – Szécsi, Babunski (Olawale 69’)

Mb. vezetőedző: Dombi Tibor

Gólszerző: Balogh B. 20’

Fotó: dvsc.hu

Karl May

Csökkenő forgalom mellett csökkent a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek