Sport
2021-07-09

Bényei Balázs végleg a DEAC-hoz igazolt

A 31 jobbhátvéd három évre szóló szerződést írt alá.

Bényei Balázs a DEAC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 31 éves jobbhátvéd az előző szezon tavaszán még kölcsönben szerepelt együttesünkben a DVSC játékosaként, ám most végleg leigazolta klubunk. A védő három vére szóló szerződést írt alá.

A DVSC-nél lejárt a szerződésem, és jelezték felém, hogy a védelem kialakult, nincs szükségük több emberre. A DEAC-tól többször is felhívtak, érzékeltették, hogy hosszabb távon számolnának velem. A megbeszélések után én is arra jutottam, hogy az lehet a legjobb megoldás, ha maradok – fogalmazott Bényei Balázs. – Az őszi szezonban kellemes tapasztalatot szereztem, a srácok hozzáállása, a szakmai stáb tudása pozitív benyomást keltett bennem. Az érződött, hogy a klubnak nem volt NB II-es tapasztalata, de a végére azért mindenki belerázódott. Sajnálom, hogy az eredmények nem jól alakultak, és nem sikerült kiharcolni a bennmaradást. Várakozással tekintek az új szezon elé. A vezetőség és a szakmai stáb egyre bátrabban fogalmazza meg célként a visszajutást, amivel én abszolút tudok azonosulni, nem véletlenül maradtam a klubnál. Szeretnék eredményeket elérni, célokért focizni és remélem, jövőre ez sikerülni fog” – zárta a rutinos jobbhátvéd.

Bényei Balázs Debrecenben született és a DVSC-ben nevelkedett. A 2012-2013-as szezonban kölcsönben szerepelt az akkor NB II-es Mezőkövesd csapatában, majd visszatért a Lokihoz, és a fiókcsapatban, a Létavértesben futballozott. Ezt követően Zoran Szpisljak elvitte magával Békéscsabára, ahol három szezont töltött, és itt mutatkozott be az NB I-ben is. A viharsarkiaknál összesen 76 bajnoki mérkőzést játszott, ebből 28 alkalommal az élvonalban lépett pályára. Végül 2017 nyarán tért vissza Debrecenbe, ahol további 54 mérkőzésen kapott szerepet az élvonalban.

Együtt a jövő mérnökeiért

Itt látható a szombati edzőmeccs

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek