Sport
2021-01-10

Új közép-európai erősember szervezet indult

CESA® (Central European Strongman Association) néven új, független erősember szervezetet alapított Sebestyén János és több mint egy tucat másik sportoló. A 2017-ben HSMA Magyarország legerősebb embere címet is szerzett Sebestyén mellett jelenleg már több, mint 20 sportoló jelezte versenyzési szándékát a CESA® színeiben.

Céljuk, hogy népszerűsítsék az erősember sportágat az amatőr sportolók körében. Emellett 2021-ben saját, hat állomásos versenysorozatot is indítanak a már ismert Prémium Liga Kupa néven.
Megkezdte 2021-es első versenysorozatának szervezését a tavaly ősszel megalakult CESA® (Central European Strongman Association). Az új, független közép-európai erősember szervezet Prémium Liga Kupa nevű sorozata április második felében indul. A hat fordulós pontgyűjtő versenyen olyan versenyszámokban mérhetik össze erejüket a versenyzők, mint kamionhúzás, kőgolyó pakolás, magasba dobás, autótartás, felhúzás, tolás és lengő cipelés.

A CESA® egy sportolói kezdeményezésre életre hívott szerveződés, sportliga (későbbiekben szövetség), melynek célja Közép-Európa erősember sportjának szélesebb körben való népszerűsítése, versenyek szervezése, lebonyolítása.

Alapítói a sportág több mint egy tucat jeles képviselője. Vezetőségi tagja Sebestyén János, aki több mint 10 éve az erősember sport egyik legismertebbje: 2017-ben HSMA Magyarország legerősebb embere címet szerzett, többször volt országos bajnok egyénileg és párosban, ismert nevén „Silverboy”. Emellett nemzetközileg is komoly sikereket tudhat magáénak, legutóbb 2019-ben, Norvégiában szerzett második helyet az IHGF sziklaemelő világkupa versenyen. A CESA társalapítója Molnár Zsolt, akivel Sebestyén négy éven keresztül egyhuzamban, párosban nyerte a magyar országos bajnokságokat.

Fotó: Prémium Média & Sport Management

„Az erősemberek számára fontos előrelépés a sportliga megalakulása, hiszen általa nem csak Magyarországon, hanem a későbbiekben Európa más országaiban is könnyebben nyílik lehetőségük versenyzésre, felkészülésre, kapcsolatépítésre. A vírushelyzet miatt nem biztos, de reménykedünk benne, hogy már az első, hat fordulós versenyünk egyik állomása is határon kívül lehet. A jövőben azonban minél inkább ki szeretnénk terjeszteni nemzetközi szintre a szerepvállalásunkat” – mondta Sebestyén János, aki hozzátette: tapasztalataikkal a profi és amatőr versenyzőket szeretnék segíteni a felkészülés terén is, hiszen közös cél, hogy csúcsformában versenyezzenek.
Az első, Prémium Liga Kupa 2021 nevű sorozat támogatója a Prémium Média & Sport Management Zrt. A szabad nevezés előreláthatólag februárban indul.
 

Büntetőkkel nyert a DEAC az Újpest ellen

Tévhitek az OKJ megszűnésével kapcsolatban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek