Sport
2022-08-28

Döntetlen a városi derbin

Az első félidőben két góllal is vezetett a kis DEAC ám az előnyt nem sikerült megtartani, a második félidőben egyenlített a Józsa, így döntetlennel zárult a párharc.

Nagy fegyvertényt hajtott végre előző héten Katona László legénysége azzal, hogy saját pályáján győzték le a címvédő Balmazújvárost. Csapatunk abban a reményben lépett pályára szombaton, hogy megduplázza győzelmei számát, ám a Józsa sem feltartott kezekkel érkezett a Böszörményi úti Campusra, ponttal, pontokkal akartak távozni.

Álomszerűen indult a mérkőzés, már a 3. percben megszereztük a vezetést, Kertész Kornél villant egyet és már nálunk volt az előny. Jól játszottak fiaink, nem egy veszélyes támadást vezettek, ám a végjátékoknál sorra rossz döntések születtek. A 25. percben viszont Orbán Alex értékesítette helyzetét és kettőre növelte az előnyt. A Józsa próbált visszajönni a meccsbe, ám védelmünk jól zárt, az átlövési kísérleteket pedig Ratku Ábel hárította. A félidő végéig a gólok számában már nem történt változás, a mieink várhatták nyugodtabban a folytatást.

Szünet után támadóbb felfogásban futballoztak a vendégek, próbálták minél hamarabb ledolgozni hátrányukat, ehhez pedig a 60. percben közelebb kerültek. De ehhez kellettek védőink is, hiszen Molnár egy labdavesztés után szépített. Ennek ellenére Katona László legényei kézben tartották a meccset, ám egy újabb védelmi hibát ismét kihasznált Molnár, ezzel el is olvadt az előnyünk. A hátralévő időben bevihettük volna a döntő találatot, ám a lehetőségeket nem sikerült gólra váltani, maradt a 2-2, a Józsa pedig egy ponttal távozott.

Megyei I. osztály 3. forduló

DEAC-II – Józsa SE: 2-2 (2-0)

DEAC: Ratku – Virág, Fodor (Sándor 82’, Kemecsei (Tóth S. 57’), Kertész (Sütő 77’), Orbán (Khalil 86’), Váradi, Juhász (Karikás 75’), Balogh Á., Almási, Ferenczi

Edző: Katona László

Gólszerzők: Kertész 3’, Orbán 25’

Katona László: Egyébként is megfiatalodott a csapatunk, még igazából nem álltunk össze, de ma több játékosra nem számíthattam, így még több fiatal kapott játéklehetőséget. Ennek ellenére ez egy nyerhető meccs volt, vezettünk is két góllal, akár le is zárhattuk volna a párharcot, de a legnagyobb helyzeteket sem tudtuk értékesíteni. A Józsa viszont két ki nem kényszerített hibából ledolgozta hátrányát és egyenlített. Fájó a pontvesztés, de dolgozunk tovább, próbáljuk javítani a hibákat, készülünk a következő mérkőzésre.

Kondor Vilmos

“Hiszek a véletlen találkozásokban”

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek