Sport
2022-07-20

A bajnoki szezon legjei – 5. rész

Korosztályos csapataink elemzése után sorozatunk zárásaként a megyei felnőtt együtteseink 2021/2022-es szezonjára tekintettünk vissza.

Bár még javában tombol a nyár, azonban hamarosan kezdetét veszi a 2022/2023-as szezon. Első számú csapatunk számára már július utolsó napján indul az NB III, de augusztusban a DEAC II. és a DASE számára is elrajtol a megyei bajnokság. Együtteseink már a mögöttünk hagyott idényben is szépen szerepeltek, ha pedig az eddigi statisztikát több téren is javítani tudják, könnyen lehet, hogy meglesz az áhított dobogó.

DEAC II: Katona László alakulatának az utolsó fordulóig volt esélye rá, hogy érmet szerezzen, azonban rosszabb gólkülönbsége miatt végül a negyedik helyen végzett. A csapat tavaly egy nyolcmeccses veretlenségi sorozattal kezdett, így már ekkor látható volt, hogy a végelszámolásnál akár az éremért is harcban lehet. Az Egyek elleni kiütéses, 7–0-s sikerrel nagy örömöt okoztak a srácok, minthogy kétgólos hátrányból fordítva a Sárrétudvari ellen elért 4–2-re is sokáig emlékezni fogunk. A sorsolás azonban nem igazán kedvezett a mieinknek, hiszen a későbbi bronzérmes Hajdúsámson, majd a bajnok Balmazújváros következett, és még egy nyíradonyi kitérő után a dobogó második fokán záró Monostorpályival is megmérkőztünk. Ekkor fiaink egy hullámvölgybe kerültek, amelyből csak november végén tudtak kikászálódni. A bajnokság második felében ugyan több nagyszerű győzelmet is arattunk, a Monostorpályi ellen elért 2–1-es siker pedig kimondottan sokat ért, azonban több esetben is fájó pontokat veszítettünk. A legizgalmasabb, legszorosabb és egyben legtöbb feszültséget hozó párharc az utolsó előtti fordulóban, a Kaba elleni volt, hazai környezetben végül 4–3-ra nyertünk, a mérkőzés után játékosaink érthetően önfeledten ünnepeltek. A házi góllövőlista élén Papp G. Benedek 15 találattal végzett, de örömteli, hogy legalább egyszer 18 játékosunk is eredményes volt. Összesen 35 futballista jutott szóhoz, a csapat végül 17 győzelemmel, 5 döntetlennel és 8 vereséggel zárt. A legkeményebbnek Váradi László (7 sárga és 1 piros lap) bizonyult, de a csupán három fordulóban távol maradó, a nyolcszor besárgázott Barabás Zoltán is sokat tett a csapatért. Ha a gárda magja egyben marad, a gépezet beolajozásával tehát minden adott, hogy jövőre a top 3-ban végezzen.

DASE: Kovács Miklós együttese 14 győzelemmel, 6 döntetlennel, valamint 10 vereséggel a középmezőnyben, a 7. pozícióban zárt. A fiúk tavasszal muzsikáltak a legjobban, nyolcmeccses veretlenségi sorozatuk többet mond minden szónál. A csapat számára az egyik legfájóbb pont, hogy mindkét házi derbit elveszítette, novemberben négy góllal maradt alul, míg májusban kettővel. Játékosaink minden bizonnyal már azon agyalnak, a következő idényben hogyan törhetnének borsot riválisaik orra alá. A 18 gólos Bucz Bencére lehet építeni, de Csák Zsolt is meghatározó tagja a csapatnak, az esztendő végén pedig Siyabonga is remek teljesítményt nyújtott. Az agrárosok az Egyek, majd a BUSE ellen is 4–0-s győzelmet arattak, egy-egy hasonló siker nagy löketet jelenthet a folytatásra. A játékvezetők Éles Máté keménységét ugyan hét sárga és két piros kártyával illették, de egy-egy ütközésnél kulcsszerep hárult rá, így ez semmit sem von le érdeméből. A 37 pályára lépő futballistánk közül csupán 12-en rezgették meg minimum egyszer hálót, így ezen a statisztikán remélhetőleg javítanak a fiúk, és még kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel akár megcélozhatják az első öt helyet. Nyáron még sok feladat vár a csapatra, de a srácok egy jól sikerült felkészülési időszak esetén remélhetőleg ott folytatják, ahol abbahagyták május végén…

A várva várt új szezon külön pikantériája, hogy ezúttal már öt debreceni csapat fog versengeni, így a városi derbikből nem lesz hiány. Az előttünk álló idény is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, és már-már szokásos módon a latolgatásokból ezúttal sincs hiány. Augusztusban már a Dóczy utcai SportCampus és az Agrár-pálya környékén is sűrű lesz a pályabeosztás, bízunk benne, hogy megyei csapataink a lehető legjobban felkészülnek ellenfeleikből, és már a kezdetektől az élbollyal haladnak majd.

T.H.

Hangolódj velünk a Campus Fesztiválra!

Battai Sugár már a legjobb 32 között Kairóban!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek