Sport
2022-06-20

Vívó Eb: Kardcsapatunknak szólt a himnusz

A törökországi Európa-bajnokság negyedik napján rendezték a férfi kardozók csapatversenyét.

Férfi kardozóink az egyéni küzdelmekben elmaradtak a várttól, csak egy 8. helyet sikerült elcsípni Gémesi Csanád révén a nyitónapon. A csapatverseny viszont más kávéház, ezért bizakodtunk, hogy a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta magyar kvartett felállhat majd a dobogóra.

A mieink elsőként a lengyelek ellen léptek pástra, mely négyest magabiztos vívással 45:32-re győztek le Szilágyi Áronék és jutottak az elődöntőbe. A legjobb négy között következtek az Eb ezüstérmes Boladé Apithyt soraiban tudó franciák, mely válogatott sokáig vezetett, ám Gémesi Pazar vívással legyőzte Apithyt és már a mieinknél volt az előny, amit tovább nőtt, végül 45:35-re nyert csapatunk.

A döntőben a másik ágon a spanyolokat (45:33), a németeket (45:44) és a törököket (45:43) legyőző ukrán válogatott várt a mieinkre. Ellenfelünk két asszó után 10-4-re vezetett, bár fordítottak a mieink, a második kör végére egy tussal ismét Ukrajnánál volt az előny. A záró etapban viszont Gémesi, Szatmári és Szilágyi egyaránt hozta a meccsét, melynek köszönhetően 45-39-re diadalmaskodott kvartettünk.

2018 után ismét Európa-bajnok Magyarország!

A sikerkovácsok természetesen boldogan nyilatkoztak a szövetség honlapján.

Gémesi Csanád, aki az Eb-n egyéniben és csapatban is remekelt: “Nagyon örülök, hogy eredményes voltam ezen a napon is! Egész más körülmények között lettünk Európa-bajnokok négy évvel ezelőtt, mint most, de mégsem tudok különbséget tenni a két aranyérem között, kedves számomra mindkettő…!”

Szilágyi Áron: “Most olyan versenyen lettünk Európa-bajnokok, amikor végig mi számítottunk esélyesnek, beszéltünk róla napközben, hogy ez egy másféle szituáció, mint az eddigiek. De ezt is megoldottuk, Csanád szuper volt, mint mindig, és mi hozzátettük Szatyival, amit kellett. A harmadik Eb-aranyamat nyertem, más ez mint a többi, ám egyáltalán nem unalmas…!”

Szatmári András: “Mindegyik meccsünkön mi számítottunk esélyesnek, és ezt nem is volt olyan egyszerű feldolgozni. De sikerült, és ennek nagyon örülök! Érdekes Eb volt ez számomra, ám aranyéremmel utazom haza, úgyhogy minden jó, ha a vége jó!”

Decsi Tamás: “Egész nap készen álltam a beugrásra, ám az nagyon jó érzés, amikor végül erre nincs szükség… Az elmúlt hat évben rengeteg érmet nyertünk ezzel a csapattal, aranyat valamivel kevesebbet. Most már ezt szeretnénk gyűjteni Párizsig…!”

Hétfőn női tőrcsapatunk is pástra lépett, a Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összetételű négyes végül a 7. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Fotó: hunfencing.hu

Nemzetközi történészkonferencia a DE-n

Krajcsi Bence a következő szezonban is a DEAC-ot erősíti

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek