Sport
2022-06-19

Nyolcadik a női gyorsváltó Senánszky Petrával

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága 54.88-as időt úszott a világbajnoki döntőben, a magyar négyes nyolcadikként ért célba.

Fotó: MÚSZ

Már a bemutatásnál “felrobbant” a budapesti Duna Aréna a női 4×100-as gyorsváltó döntője előtt, ugyanis sorrendben elsőként a nyolcas pályán úszó magyar négyes lépett be a medencetérre, a közönség pedig hatalmas üdvrivalgással köszöntötte Senánszky Petráékat. A férfiak ötödik helye megadta az alaphangot, a hölgyektől ugyanakkor már az is nagy fegyverténynek számított, hogy bejutottak a fináléba, a magyar váltó ugyanis nagyon fiatal, két tagja is tizenhat esztendős.

Ennek ellenére nem kezdtek megilletődötten a lányok, pontosabban a szegediek tehetsége, Pádár Nikolett, akinek jobb volt a reakcióideje, mint a mellette tempózó holland Steenbergennek, az első váltásnál szinte teljesen együtt fordult a mezőny. Következett Gyurinovics Fanni, aki 25.73-as ötvennel kezdett, így tartottuk a lépést az előttünk haladókkal, miközben az élen helycsere történt, az amerikaiakat megelőzték a végül aranyérmes ausztrálok. Senánszky Petra ezúttal harmadikként ugrott vízbe, s a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola uszonyosúszó világbajnoka sem vallott szégyent, az 54.88-as részidő majdnem fél másodperccel jobb annál, mint amit reggel “tett be a közösbe”. A nyolcadik helyről időközben többször is elmozdult a magyar váltó, amelyet a szenzációsan hajrázó Molnár Dóra hozott be a célba, s nem sokon múlt, de végül nem tudtunk megelőzni egy kvartettet sem (a hatodik helyezett braziloktól egy tizeddel, a hetedik hollandoktól két századdal maradtunk le).

A vége tehát remek, 3:38.20-as idő, ezzel együtt pedig egy világbajnoki nyolcadik hely, amire méltán lehetnek büszkék a lányok, köztük a debreceniek üdvössége, Senánszky Petra, akit első vizes vb-jén 50 méter gyorson is láthatunk majd.

Vizes világbajnokság, úszás, 1. nap

Női 4×100-as gyorsváltó, döntő

1. Ausztrália (Madison Wilson, Meg Harris, Leah Neale, Brianna Throssel) 3.30.95
2. Kanada (Kayla Sanchezm, Taylor Ruck, Rebecca Smith, Katerine Savard) 3.32.15
3. Egyesült Államok (Kate Douglass, Mallory Comerford, Erika Brown, Natalie Hinds) 3.32.58
…8. Magyarország (Gyurinovics Fanni, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Senánszky Petra) 3.38.20

P.G.

Fotó: MÚSZ

Forrás : debsport.com 

 

Vasárnapi sportműsor

Watch Fit 2

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek