Sport
2022-02-06

Magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt a DEAC

A DEAC hazai jégen 7-2-re győzött a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a jégkorong Erste Ligaban.

A mérkőzésnek igazi tétje már nem volt, hiszen a Dunaújváros biztosan az utolsó, míg a DEAC biztosan a 7. helyen zárta az alapszakaszt.

A találkozó alaphangját a DEAC adta meg az első percben Kozma Ferenc találtával. Még az első harmadban növelte előnyét a hazai csapat, Vladislav Kuleshov volt eredményes, így a DEAC 2-0-ás előnnyel zárta az első játékrészt.

A második harmadban Kuleshov büntetőből megszerezhette volna második találatát is, azonban a DEAC játékosa nem tudott betalálni a vendégek hálójába. Betalált viszont a harmad felénél Molnár Dávid, így már 3-0-ra vezetett az egyetemista gárda. Ezt követően szépíteni tudott a Dunaújváros, de a debreceni válasz nem váratott magára sokat. Előbb Jan Dalecky, majd Berta Ákos is betalált, ezzel pedig 5-1-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe a hazai csapat.

Az utolsó felvonásban újabb gólt szerzett a vendég együttes, amivel 5-2-re alakította az állást. A találkozó során a DEAC többször is kipróbálta a 6 az 5 elleni játékot, ezzel is készülve a rájátszásra. A mérkőzés végéhez közeledve tovább növelte előnyét a DEAC. Egy perc alatt előbb Sándor Flórián, majd Berta Ákos talált be, a hazai csapat pedig már 7-2-re vezetett, és ez már nem is változott, így a DEAC magabiztos győzelemmel zárta az alapszakaszt.

Kaméliás hölgy

Interjú Soltész Rezsővel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek