MegMinden
2022-06-19

Watch Fit 2

(origo.hu)

Elegáns okosóra és sportkarkötő egyben.

Az első Huawei Watch Fit arról vált híressé, hogy egy kifejezetten barátságos áron piacra dobott, elsősorban sportcélokra szánt, de azért féli-meddig okosóra is volt egyben. A folytatás ezt a koncepciót tovább vitte: a sport még mindig fókuszban van, de ez bizony már egy teljes értékű okosóra.

A Watch Fit 2 többféle verzióban lesz kapható, melyek közül az Active a teljesen sportos változat, míg a nálunk járt Classic hagyományosabb külső borítást kapott. Az előzőhöz alapból szilikon, míg az utóbbihoz bőr szíj jár, de ez nem sokat jelent, hiszen a szíjak könnyedén cserélhetők. Ezen kívül apró különbség még, hogy az Active néhány grammal könnyebb, ugyanis bizonyos pontokon polimer anyagokat használnak benne alumínium helyett, illetve abból kimaradt az NFC is, ami a többi változatban megtalálható.

Ezen kívül azonban minden másban megegyeznek a különböző kiadások, viszont amit a nálunk járt hagyományosabb kinézetű, sőt, mondhatni meglehetősen nőies változatról rögtön el lehet mondani, hogy nagyon jól néz ki, senki nem mondaná meg róla, hogy ez alapvetően egy sportkarperecből kinőtt sportóra, nagyon elegáns és szép.

Ez nem véletlen, ugyanis formára is változott az elődjéhez képest: az hosszúkásabb volt, ez pedig szélesebb, így gyakorlatilag egy normális okosóra méreteit és kinézetét hozza. Meg persze lehet, hogy nem volt utolsó szempont az sem, hogy így méginkább hasonlít az Apple órájára.

Az 1,74 hüvelykes, 336x480-as felbontású AMOLED kijelző gyönyörű, támogatja a mindig bekapcsolt módot, kezelőszervként pedig egyetlen gombot kapunk a készülék oldalán. Az összeszerelés minőségére sem lehet panasz, aminek fényében nem csoda, hogy úszásra is használható, sőt még könnyed merülésre is.

Minden létező sportot ismer

A Watch Fit 2 a különböző szenzoraival tudja követni a pulzust, a véroxigénszintet, a bőrhőmérsékletet, és persze olyan alap dolgokról nem is kell beszélni, mint hogy számolja a lépéseket, és alkalmanként figyelmeztet minket, hogy mozogjunk.

Támogatja az alvásfigyelést is, ráadásul tapasztalataink szerint rendkívül pontosan. Az alvást ügyesen pontozza és még tippeket is ad ahhoz, hogyan tudunk javítani a helyzeten. Például úgy, hogy dolgozzunk kevesebbet, és kevésbé legyünk teljesen kimerültek. Köszi!

A Watch Fit 2 valószínűleg minden létező sportot támogat, ami az emberiség számára ismert, de még olyat, amiről ember valószínűleg soha nem hallott, mint például a sepak tawra nevű maláj labdajáték. Van golf, szabadtüdős merülés, kerékpár, tánc, gyakorlatilag tényleg minden.

Ezen kívül a kifejezetten futóknak szánt Watch GT Runner újdonságait is megkapta, így a futók meglehetősen örülni fognak, hiszen nagyon jól tud követni kültéri és beltéri futást, valamint sétát is, ráadásul egy rakás beépített edzéstervet kínál mindenki számára a kezdőtől a haladóig, legyen szó zsírégető futásról, hosszútávfutásról, tempófutásról vagy HIIT futásról, esetleg intervallumfutásról. Utóbbi esetben remekül beállítható a bemelegítés, lazítás, az ismétlések és a pihenések is.

Az eredeti írást itt találja.

Nyolcadik a női gyorsváltó Senánszky Petrával

Menekülés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek