Sport
2022-12-08

Nehéznek ígérkező idegenbeli derbi következik

Pénteken 18 órától Székesfehérváron lép pályára a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 11. fordulójában. David Dedek együttese legutóbbi két mérkőzését megnyerte a bajnokságban, ennek ellenére egy újabb győzelemhez bravúrra lesz szüksége a tabella harmadik helyén álló Arconic-Alba Fehérvár otthonában.

A mögöttünk álló héten szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtva sorozatban második mérkőzését is megnyerte a Debreceni Egyetem alakulata, a Körmend és a Szeged elleni magabiztos győzelmeknek köszönhetően pedig sikerült felzárkózniuk a középmezőnybe. Ahhoz, hogy Polyák Lászlóék sorozatban harmadik sikerüket is bezsebeljék, várhatóan még az elmúlt heteknél is jobb játékra lesz szükség, hiszen a fehérváriak hazai pályán még nem találtak legyőzőre.

-A Körmend elleni volt idáig a legjobb meccsünk a szezon során, pénteken egy bravúrgyőzelemmel pedig bebizonyíthatjuk, hogy helyünk van a legjobb nyolc között. Az Alba egy Szolnok elleni hosszabbításos vereségből érkezik a találkozóra, biztos vagyok benne, mindent meg fognak tenni, hogy hazai pályán javítsanak. -mondta a pénteki meccs kapcsán Neuwirth Bence.

Az előző kiírás bronzérmese idén is az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkezik, hiszen minőségi légiósaik mellett négy válogatott játékos is erősíti keretüket. Mérkőzésenként 94.5 pontot átlagolnak, mely a legmagasabb szám az első osztályban, ráadásul hat játékosuk is tíz pont felett dob mérkőzésenként, így elképesztően nehéz megszervezni ellenük a védekezést. Vojvoda Dávid 17.7 pontjával kiemelkedik a bajnokaspiránsból, valamint Ford, De Cosey és Philmore is stabil légiósmagnak bizonyul eddig, de Pongó Marcell és a Debrecenben is megforduló Somogyi Ádám semlegesítése sem tűnik egyszerű feladatnak.

-Nagyon erős a játékoskeretük, főleg mezőny pozícióban nagyon jók, kulcsfontosságú lesz, hogy a saját játékunkat rájuk tudjuk erőltetni, és kemény védekezéssel limitáljuk a távoli dobásaikat és a gyors támadásaikat. A hátvédeiket lehetőség szerint meg kell próbálnunk minél jobban kivenni a játékból, ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor egy jó dobóformát kifogva lehet esélyünk idegenben is. -zárta szavait a debreceni bedobó.

Határon túli kapcsolatok elismerése

Ismét szamárcsikó született a Zoo Debrecenben, akit most el is nevezhetnek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek