Sport
2022-04-24

Győzelemmel indítottuk a döntőt

A Debreceni Egyetem alakulata Krascsenics Csilla remek teljesítményének hála fektette két vállra a budaörsieket.

Hosszabb szünetet követően a DEAC női futsalosai szombaton megkezdték a Budaörs elleni döntőt a DESOK-ban. Eltiltás miatt Fülöp Diána a finálé első meccsén nem segíthetett a csapatunknak.

A találkozó alaphangját Horváth Viktória éles szögből leadott lövése adta meg, a labda a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. A másik oldalon Fábián Rebeka távoli próbálkozását tolta ki Torma Lilla. Aztán egy szöglet után Horváth passzolt Krascsenics Csillához, aki kb. 12 méterről lőtt a jobb alsóba. A második gólunkra sem kellett sokat várni, a hatodik percben Sovány Liza balról ívelt középre, Krascsenics pedig közelről a léc alá bombázott. Szép összjáték végén Tell Zsófia szépíthetett volna, de pontatlanul célzott. A magabiztos fórunk ellenére sem ültünk rá az eredményre, ám Horváth, Pócsik Lívia és Czégény Zsuzsánna kísérletét egyaránt hárította Csizmók. Ezt követően ellenfelünk próbált nagyobb nyomást helyezni ránk, de Torma kapuját Koch Fruzsina és Folk Zsuzsanna sem tudta bevenni. A szünet előtt Krascsenics és Pócsik került nagy helyzetbe, de az eredmény nem módosult.

A második játékrész Torma bravúrjával startolt, kapusunk Fábián ziccerét hatástalanította. A 27. minutumban Kardosi Blanka lökete beakadt, ezzel kozmetikáztak a vendégek az eredményen. Kajári Gabriella közel járt ahhoz, hogy visszaállítsa a kétgólos különbséget, de a léc kibabrált vele. Ami nem jött össze Kajárinak, az sikerült Üveges Katalinnak, csapatkapitányunk Krascsenics asszisztját váltotta gólra. A lefújásig még Folk sistergős bombája okozott kisebb riadalmat, ám most is a léc lett a főszereplő.

Ezzel a diadallal megtettük az első lépést a címvédés felé, az aranycsata jövő héten a Budaörs otthonában folytatódik.

Bajnoki döntő 1. mérkőzés
DEAC-Budaörs-Endo Plus Service 3-1 (1-0)
gólszerzők: Krascsenics (5., 6.), Üveges (36.), ill. Kardosi (27.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Pócsik, Kajári, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó döntő állása: 1-0 a DEAC-nak.

Hangszert a kézbe

A DEAC ismét családi napot szervez!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek