Sport
2024-02-29

Büntetőkkel büntettek

Két héten belül másodjára látogatott a Nagyerdei Stadionba a Ferencváros labdarúgó együttese. A milliárdokkal teletömött klub játékosai, és vezetőik magabiztosan készülődtek, meggyőződéssel állították, ők jutnak a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a DVSC ellen. Az önbizalmuk óriási, a Konferencia Liga kudarcot már maguk mögött hagyták.

A bemelegítésnél aztán érződött, hogy a hazaiak is nagyon ráérezni készültek a találkozóra. Több, mint tízezer néző, népi felelgetős a drukkerek között, igazán színessé tették a szerda estét.
 
Karakó Ferencre bízták a sípot a küldők, valljuk meg karakánul tette a dolgát a spori. A Fradi jobbára a második gárdáját vonultatta fel - bár ők is bajnok esélyesek lehetnének - a hajdúságiaknál különösebben nem rotált Blagojevic. Igaz, nagyon nincs is miből.
Nem lehet azt mondani, hogy a Loki nekirohant a zöld sasoknak. Amolyan óvatos duhaj módjára fociztak. Uralták a mezőnyt, éreztették az ellenféllel, hogy ne ugra-bugráljon, de a veszélyzóna nem növekedett. Annál inkább a hazaiaknál.
 
Az egyetlen ballábas belső védő, a télen érkezett albán Jorgos Pellumbi a kilencedik percben elterült a földön. Már a múlt meccset is kihagyta, de úgy tűnt rendbe hozták a tudós doktorok. Nem így lett. Romancsuk jött a helyére. A DVSC  birtokolta többet a labdát, de elsősorban szabadrúgásokból veszélyeztetett. Az ellenfél kapujában a tavaly még Kecskeméten védő - igaz kilencedik kerületi nevelés - Varga Ádám biztosan fogta a labdákat. Amikor már mindenki a szünetre készülődött, hiszen a hosszabbításban jártunk, Besic rászúrta a lasztit vagy huszonötről. A megpattant lövést Megyeri szögletre ütötte. Ment is Abu Fani a sarok zászlóhoz, amikor a VAR jelezte, hogy jelen van. Hosszú percekig lassítottak, vonalaztak, számolgattak, nézelődtek, amikor megállapították, hogy a lövés Manrique kezén pattant meg. Tizenegyes. Pesics simán berúgta. 1-0 nekik, jöhetett a pihenő.
 
A második játékrész azzal indult, hogy Domingues begyújtotta a rakétákat, az ellenfél kapujától tizenhét méterre, azonban Abéna hátulról buktatta. Azonnal piros lapot kapott a védő. Megfogyatkozott a vendég gárda. Skandálták is a szurkolók: Abéna, de béna! Mindenki azt várta, hogy emberelőnyben fölényt harcol majd ki a Debrecen. Érezhette ezt Stankovic mester is, mert nem sokkal később hármat cserélt. Behozta a kezdőből Zachariassent, Marquinhost, és Kodrót. Sajnos a fórt a Loki nem tudta kihasználni. Egészen a 79. percig. Ekkor Domingues lőtte el balról, a labda Cissé kezét érte, ez is tizi. Bárány lőtte, de Varga kiütötte. Szerencsétlenségére pont Dodó elé, aki már hat méterről nem hibázott. 1-1. Ennyi maradt a végeredmény, jöhetett a kétszer tizenöt perc ráadás.
Ebben az időszakban a hazaiak megpróbálták birtokolni a játékszert, de igazán nem voltak veszélyesek az ellenfél kapujára, akik elsősorban időhúzásból kaptak jelest, látszott, hogy a büntető párbajt várják.
 
Bejött nekik. Egyetlen egyszer hibázott a DVSC, az FTC pedig ötből, ötöt talált. Kocsis Dominik lövését fogta Varga Ádám. Az megfejtendő, hogy miért a frissen igazolt, kevés meccs rutinnal rendelkező srác rúgta az egyik büntetőt. Mindegy is, ezen már késő rágódni.
Egyébként volt még egy kiállítás a vendégeknél. A sajátos stílusban reklamáló Dejan Stankovicot küldte az öltözőbe Karakó, még a 82. percben. Az egykor népszerű sztár többet köpködött, mint anno fénykorában.
 
A Ferencváros tíz emberrel is kiharcolta a nyolc közé jutást, a Debrecennek marad a vigasz. Meg két nap felkészülés a szombat déli, Mezőkövesd elleni meccsre, ami ezek után tuti nem lesz sétagalopp.
 
Elgondolkodtató, hogy a januárban igazolt, és valószínű nem kis pénzbe kerülő új focisták eddig kevésbé váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Pellumbi, és Thor Ulfarsson sérültek, Szuhodovszki láthatóan nem találja a helyét, a fiatal Kocsis Dominik - nyilatkozata szerint - hiányolja a Pesten hagyott barátait, és neki kis város Debrecen. A csapat kvalitásai megvannak, adottak. Oda lehet  érni a felső ház közelébe, hiszen tizenkét mérkőzés még lejátszandó. A vezetők azt mondták, a következő bajnokságban már ki kell mondani, hogy dobogó esélyes a csapat. Legyen úgy. Meg különben is, jövőre szintén indulnak a fiúk a Magyar Kupában. Külföldiek ellen.
 
Magyar Kupa nyolcaddöntő:
DVSC - Ferencváros 1-1 (0-1). Továbbjutott büntetőkkel - 5-3 arányban - az FTC.
 
Weisz György
 
 
 
 
 
 
 

Debrecenben fogtak el egy svájci bűnözőt

Hosszú út vezet a sikerig

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek