Sport
2022-08-27

A kupában tért vissza a győztes útra a DEAC

A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban viszont Kerekes és Bidzilya bevette az Eger kapuját és juttatták csapatukat tovább a kupában.

Zsinórban két bajnoki vereséget követően a Magyar Kupában tért volna vissza a DEAC a győztes útra. Ehhez a szintén harmadosztályban vitézkedő Eger együttesét kellett volna kiütni a sorozatból, melyre jó esély kínálkozott, hiszen a Heves megyeieket a kis Loki fektette kétvállra előző héten a bajnokságban.

Nem túl nagy iramban indult a találkozó, az első percekben kiegyenlített volt a játék, majd fokozatosan fölénybe kerültek az egyetemisták. Ez viszont helyzetekben nem mutatkozott meg, az Eger jól szervezte meg védelmét, a debreceni próbálkozások elhaltak a tizenhatos előtt. Mélységi indításokkal kísérleteztek a fekete-fehérek, ám ez sem vezetett eredményre. Az első említésre méltó lehetőségre a félidő hajrájáig kellett várni, ekkor Bereczki lőtt 17 méterről, de pontatlanul célzott, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A vendégek egy-két kontrával próbálkoztak, viszont Tóth Dánielnek nem adtak munkát, a debreceni kapusnak csak a kirúgásokat kellett elvégeznie. A játékvezető 46 perc után véget vetett a félidőnek, gól egyik oldalon sem született, a döntés a második játékrészre maradt.

Fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol az első félidőt abbahagyták, a DEAC játszott fölényben, az Eger pedig kontrákkal próbálkozott. Helyzeteket viszont továbbra sem lehetett feljegyezni egyik oldalon sem. Bereczki előtt adódott két lehetőség, az egyiknél nem érte el fejjel a labdát, a másodiknál pedig kicsit túlságosan is önző volt. Állandósult az egyetemisták fölénye, áttevődött a játék az egri télfélre, gól azonban nem láthattak a SportCampusra kilátogató szurkolók. Ehhez Bidzilya, majd Orosz állt a legközelebb, ám a vendégek kapusa bravúrral hárította előbb a lövést, majd a fejest. Ezzel véget is ért a félidő, 90 percnyi játékot követően nem született döntés.

Ami nem ment a rendes játékidőben, összejött a hosszabbításban, előbb a 96. percben Kerekes vette be az egri kaput, majd nem sokra rá Bidzilya biztosította be a győzelmet. A DEAC ezen találatokkal megnyerte a találkozót és várhatja a sorsolást.

Magyar Kupa 2. forduló

DEAC – Eger: 2-0 (0-0, 0-0, 2-0, 0-0)

DEAC: Tóth D. – Papp F., Tochukwu (Gaczella72′), Sándor (Béke 103′), Bereczki (Trencsényi 61′), Szabó L. (Bidzilya 61′), Al-Sheraji, Jankelic (Kerekes 68′), Ujvárosi, Korhut (Aranyos 61), Orosz

Vezetőedző: Sándor Tamás

Gólszerzők: Kerekes 96’, Bidzilya 101’

 

Fotó: deac.hu

Döntetlennel zárta a szombat esti meccset a Loki

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek