Debrecen
2022-03-28

Hallgatói beszélgetések a modellváltásról

Hogyan alakul az ösztöndíjak rendszere? Milyen finanszírozásokat kap az egyetemet? Milyen fejlesztési források állnak a rendelkezésre? Ezek és ezekhez hasonló kérdések hangzottak el azon a Hallgatói Fórumon, amelyen Stumpf István kormánybiztos beszélgetett a hallgatókkal.

Stumpf István kormánybiztos ősz óta látogatja a modellváltó egyetemeket és ennek kapcsán kötetlenül beszélget a hallgatókkal. Március 28-án a Debreceni Egyetemen is megtartották a Hallgatói Fórumot. A fókuszba a visszajelzések és a tapasztalatok kerültek. A Hallgatói Fórum célja, hogy minél többet tudjanak meg az egyetemisták a modellváltással kapcsolatban.

Stumpf István elmondta, hogy az oktatás szempontjából többek között olyan kérdések merültek fel, hogy az úgynevezett ,,butik” szakok megmaradnak-e, esetleg változik-e a számuk. A kormánybiztos úgy véli, hogy ezek a kérdések az egyetemtől függenek. Valamint olyan témákat boncolgattak még, hogy az egyetem hogyan tudja segíteni a külföldre utazását a hallgatóknak, hogyan tudja a tudományos ösztöndíjas utánpótlást biztosítani, valamint, hogy a doktoranduszoknak kínálnak-e valamilyen speciális ösztöndíjat.

,,Ezek mind mind olyan kérdések, amelyek egyetemi kompetenciába tartoznak, és én úgy látom, hogy az egyetemek jelenlegi költségvetése lehetővé teszi azt, hogy azt csinálják, ami az ő profiljukhoz leginkább igazodik és a tehetséges hallgatóiikat tényleg itt tartsák" – emelte ki a kormánybiztos.

A Debreceni Egyetemen rövid és hosszú távú fejlesztési tervei között szerepel a Sience Park, a Szuper Kórház építése, valamint a Nemzeti Oltóanyaggyárnak a létrehozása is.

Jól halad a sérültek rehabilitációja

Elhunyt M. Tóth Ildikó újságíró, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek