Sport
2022-03-24

RÖPLABDA Fantasztikus győzelem

A Debreceni Egyetem alakulata heroikus küzdelemben fektette két vállra a kaposváriakat.

Minden sorozat megszakad egyszer – ebben bízhattak a DEAC férfi röplabdázói a Kaposvár otthonában. Fodor Antal legénysége a szerdai összecsapás előtt négyszer találkozott a Somogy megyeiekkel a mostani idényben, de még a szettgyőzelem sem jött össze. Szerencsére ez a széria egy bravúros győzelemnek köszönhetően véget ért, így maradt esélyünk a legjobb négy közé jutásra.

Jobban kezdte ellenfelünk a negyeddöntő harmadik felvonását, Vasquez módosította 6:2-re az állást. Szerencsére hamar összekaptunk magunkat, Gustavo jó megoldásával már mi vezettünk (7:8). 15:15 után egy 3:0-s sorozatnak köszönhetően megint megléptünk (15:18). Willian ütésével nagy lépést tettünk a szettgyőzelem felé (20:23), de a hazaiak nem adták fel a küzdelmet. Végül brazil légiósunk zárta le ezt az etapot (25:27).

A második játékrészt 3:0-s futással indította vetélytársunk. A felvonás derekán Gustavo és Willian vette hátára az együttesünket, ennek köszönhetően zsinórban hat pontot szereztünk (12:16). Ezt követően is kellemetlen pillanatokat okoztunk a házigazdának, Bagics Balázs például egy ásszal jelentkezett (17:23). Ruben Wolochin tanítványai picit faragtak a hátrányukon, ám ez sovány vigasz lehetett nekik (20:25).

A harmadik felvonás során ritmust váltott a Kaposvár, aminek köszönhetően egyre nagyobb lett a differencia a felek között. Vezetőedzőnk cserékkel próbálta felrázni a csapatát, Magyar Tamás és Tar Kristóf is bizonyítási lehetőséget kapott. A változtatások ellenére ezt a periódust nagyon simán elbuktuk (25:11).

A negyedik etap első szakaszában jóval kiegyenlítettebb csatát láthattak a drukkerek, Fazekas Balázs vezérletével például felzárkóztunk egyre (12:11). A folytatásban főleg Hubicskáék akarata érvényesült, így jöhetett az ötödik szett.

A záró játszma úgy indult, ahogy reméltük (0:3), majd Willian tört borsot a kaposváriak orra alá (2:6), jött is Wolochin időkérése. Sokáig őriztük a fórunkat, aztán Bögöly Gábor egalizált (14:14). A hátralévő időben megint Willian volt a főszereplő, a végjátékban három pontot termelt, ezzel nyerőemberré vált.

 Csapatunk fennállása óta a legbravúrosabb győzelmét szerezte most, mégpedig megérdemelten. Gratulálok a fiúknak, és velük együtt bizakodom a hasonló folytatásban – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

A fantasztikus sikernek köszönhetően szombaton 18 órától a DESOK-ban újabb fejezete jön a negyeddöntős csatának.

Extraliga-negyeddöntő 3. mérkőzés
FINO Kaposvár-DEAC 2:3 (25:27, 20:25, 25:11, 25:16, 15:17)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Kaposvárnak.

Természettár

Mindkét debreceni pályára lépett

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek