Sport
2022-03-07

Egy meccsre az elődöntőtől

Pontosan 24 órával a szombati találkozó után ismét egymásnak feszült a DEAC és az UTE a bajnokság negyeddöntőjében. A súlyosan megsérült Dalecky helyett a junior korú Smirnov kapott lehetőséget, míg a liláknál Kovács Alex és Lászlóffy nem öltözött.

A résztvevők szinte lemásolták a szombati mérkőzés kezdést; a vendégek megszállták a debreceni kapu előtti teret, többször is rátették a kipattanót, míg végül Suter húzta be a pakkot. A korongbedobás után 15 másodperccel már vezettek az újpestiek, de a hazai alakulat nem jött komolyan zavarba. 02.32-nél Mazzag beadását követően Turcotte vette célba Rajna kapuját, a lövés kipattant, az ismétlés viszont beakadt. A 7. percben ismét Turcotte veszélyeztetett, Rajna viszont ekkor már a helyén volt. Nem sokkal ezután Turcotte-ot durván leütközték, a kanadai csatárt éppúgy, mint előző nap Dalecky-t, le kellett támogatni a jégről… A 9. percben Just lőtte bele a korongot a hazai kapu előtti tolongásba, ami aztán a hálóban kötött ki. A 10. percben Sutert küldték ki, a fór a debreceni oldalon ugyanúgy kimaradt, mint a másikon Kuleshov 12.51-nél kezdődő kiállításánál. 15.58-nál Balogh került a büntetőpadra, de a fórban nem tudtak helyzetbe kerülni a mieink.

A 2. játékrész kezdetén előbb Balogh, majd Suter szabálytalansága ért két percet, közben Spirko-t is orrba vágták, de ez nem érte el a játékvezetők ingerküszöbét. 26.05-nél Spirko lőtt nagy gólt Rajna hálójába, ezzel egyenlítettek a hazaiak. A következő cserék bejöttek a liláknak; több tiszta helyzetet alakítottak ki, Hetényi Zoli is hatalmasokat fogott. 10.49-nél Kuleshov tört előre, elhúzta a pakkot Rajna előtt, de a kapuvédő nem hagyta el a helyét, így odaért a visszahúzásra. 29.29-nél Sági átadását Berta vágta a felső sarokba. Ezután Novotny kapott egy kisbüntetést, a 37. perctől Jakabfy ült 2 percet, de az ellenfél egyik szituációt sem tudta kihasználni.

A 3. harmad elején Kuleshov került a jégre, Smirnov Varga Arnoldon kívánt elégtételt venni. Mind a ketten 5 percet kaptak verekedésért, Varga plusz két percet is bekasszírozott fejre irányuló támadás miatt. A kisbüntetést nem tudtuk értékesíteni, de kivédekeztük Klimek 2 perces kiállítását. 45.26-nál Berta lopta a távolságot a kapu felé, majd laposan behelyezte a pakkot. 48.36-nál Novotny jól vette észre, hogy üres a lilák kapuja és ezt azonnal ki is használta. 53.30-nál Varga Arnoldot küldték a büntetőpadra, az emberelőnyt 54.39-nél Novotny értékesítette. 55.14-nél elcserélte magát a debreceni legénység, de a technikai kisbüntetésből sem esett gól, 6-2-es végeredménnyel ért véget a találkozó.

A vasárnapi találkozó szerkezetét tekintve hasonlított a szombati összecsapáshoz. Az elején sok hibával hokiztak a mieink, ám a 26. percben már egyenlítettünk és a feltámadás tartósnak bizonyult, a 30. perctől folyamatosan növeltük az előnyünket. Már „csupán” egy mérkőzést kell megnyerni ahhoz, hogy továbbjussunk az elődöntőbe. Elméletben ez nem tűnik túl nehéz feladatnak, valójában a legnehezebb, fel kell tenni az i-re a pontot. A srácok azonban már többször is bebizonyították, hogy a legkomplikáltabb feladatok megoldására is képesek. Reméljük, hogy ezt a szerdai mérkőzésen is bizonyítani fogják, megteszik az elődöntő felé vezető legfontosabb lépést!

György József vezetőedző reálisan értékelte a negyeddöntők állását.

– Ma is ugyanúgy kezdtünk – egy gyors bekapott góllal – mint tegnap, pedig sort is cseréltünk. Nem kezdtünk jól, jeleztem a srácoknak, hogy ez nem lesz elég, szerencsére a második harmadban sikerült megfordítani a mérkőzést. A 3. harmadban úgy gondolom, Berta gólja volt, ami után az ellenfeleink elvesztették a hitüket. Voltak komolyabb egyet nem értések a játékunkban, amit viszont sikerült átbillentenünk a javunkra és szerencsére a vetélytársak is hibáztak. Ami a legfontosabb, hogy győztünk és ma sikerült a legnagyobb gólkülönbséget kialakítani. A legfontosabb lépés még hátravan, de lélektanilag előnyben vagyunk – összegzett György József.

2022.03.06. 14.05 Debreceni Jégcsarnok
EL 241
DEAC – UTE 6-2 (1-2, 3-0, 2-0)
Gólszerzők: Berta (2), Novotny (2), Spirko és Turcotte, illetve Suter és Just

=Müller Károly=

5852 az új fertőzött és elhunyt 150 beteg

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek