Sport
2022-02-13

Győztes rajt

A DEAC futballistái az év első bajnokiján a sereghajtó Törökszentmiklóst látták vendégül. Gólvágóink közül Tochukwura és Székely Dávidra sem számíthatott a szakmai stáb. A télen érkezett Szabó Levente kezdett, míg Ujvárosi Ádám csere volt.

Már az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, jóval többet birtokoltuk a labdát. Nem kellett sokat várni az első gólra, Bereczki Dániel passzát néhány lépésről Szabó Levente lőtte az ellenfél kapujába, valószínűleg ilyen bemutatkozásról álmodott. Ezt követően sem változott a játék képe, Csáki Kálmánnak bőven akadt dolga. Előbb Bereczki veszélyes beadását tenyerelte ki, majd Jankelic lövését védte. A szünethez közeledve Bidzilya került ígéretes lövőhelyzetbe, ám a próbálkozását blokkolták. Csáki néhány pillanat alatt két hárítást mutatott be, előbb Csányi Ádámmal, aztán Bereczkivel babrált ki. Az első félidő végén még Bidzilya dolgoztatta meg a törökszentmiklósi kapuvédőt, aki most is állta a sarat.

A második játékrész alaphangját Bidzilya kísérlete adta meg, ám Csáki újra hárított. A 63. percben még nyugodtabbak lehettünk, hiszen Jankelic duplázta meg az előnyünket. A végeredményt Sidibe állította be, aki Bereczki pompás beadására remekül érkezett, a fejese pedig védhetetlen volt. A lefújásig Bereczki helyzeténél Csáki újabb nagy védéssel jelentkezett. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy fiatal tehetségünket, Varga Balázst becseréltük, így ő debütált az NB III-ban. A hajrában Virág Ákos megkapta a második sárgáját, így tíz emberrel zártuk az ütközetet.

Együttesünk a következő fordulóban a Hidasnémetivel csap össze idegenben.

NB III Keleti csoport 21. forduló
DEAC-Törökszentmiklósi FC-Veteriner 3-0 (1-0)
gólszerzők: Szabó L. (8.), Jankelic (63.), Sidibe (82.)
kiállítva: Virág (93.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Virág, Orosz (Gaczella 76.) – Jankelic, Sándor, Spitzmüller (Ujvárosi 66.), Csányi (Rauf 66.)- Bereczki, Szabó L. (Sidibe 66.), Bidzilya (Varga B. 82.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

BIRÓ ÁDÁM 

Fotó: Derencsényi István

Magyarország sem javasolja az Ukrajnába való utazást

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek