Sport
2024-01-30

Isten óvja a Fradit!

Meg a Loki. Ez történt ugyanis kedden délután. Mármint, hogy a DVSC SCHAEFFLER megóvta a múlt szombati Ferencváros elleni női kézilabda mérkőzését. Olyan szabálytalanságok történtek ugyanis a játéktéren, és azon kívül, ami felveti a műhiba kérdését. És nemcsak azt. Tanult, jogot végzett, nemzetközileg is elismert, sportban jártas ügyvéd szerint olyan kegyes csalás történt, ami megóvta a zöldeket a "kegyes haláltól". Attól, hogy pontot,vagy akár pontokat is hagyhatnak Debrecenben.

Az óvás alapja - idézzünk a DVSC közleményéből - "a mérkőzés kilencedik percében Tomori Zsuzsanna, kétperces büntetésének letelte előtt újra pályára lépett." Ezt videofelvétel is tanúsítja. Ekkor 2-2 volt a derbi állása, a játékosnak újra el kellett volna hagynia a küzdőteret, és ismét 120 másodpercet kellett volna a kispadon töltenie. Kudor Kitti jelezte ezt a zsűri asztalánál, de süket fülekre talált az észrevétel.
 
És a lényeg itt jön. Ha Tomorit újra leültetik - jogerősen! - a Debrecen kettős emberelőnybe kerül, és ekkor akár fölényt is kiharcolhat. Nem melléklesen a bakfis korán rég túl lévő kézisnek ez lett volna a második kiállítása, tehát visszafogottabb teljesítményre kényszerítették. És azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ekkor már piros lappal a nézőtéren ült a legjobb védekező Fradista, a francia Edwige.
 
A hajdúságiak úgy gondolják - a szabály kódexnek megfelelően, - hogy ez a MŰHIBA  jelentősen befolyásolta a meccs végeredményét, nem mellékesen a bajnoki tabella elszámolásánál is észrevehető pártállást mutathat a kilencedik kerületiek javára. 
A folytatás a Fegyelmi Bizottság asztalán, vagy ki tudja hol dőlhet el. Ha az elnök tiltakozik, akár egy minioszter is beleszólhat. Mint nem is olyan régen FTC ügyben.
 
Weisz György

Divatblogger

Franchu: Nagy megtiszteltetés ez a díj

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek