Sport
2022-02-27

HATalmas győzelem

A Debreceni Egyetem alakulata nem fukarkodott a gólokkal a Putnok ellen.

A DEAC futballistái a putnokiakat fogadták vasárnap délután az NB III Keleti csoportjában. Mindkét csapat jó formában várhatta a bajnokit, Sándor Tamás legénysége legutóbb október 20-án kapott ki a harmadosztályban, míg a borsodiak veretlenségi szériája hat mérkőzésből állt. Szerencsére csapatunk kiváló szériája folytatódott.

A meccs elején Szabó Levente beadása okozott veszélyt a vendégek kapujánál, de Cserepka András kiütötte a labdát. Nem sokkal később döntő fontosságú jelenetet láthatott a publikum: Szabó esett el a tizenhatoson belül, Horváth Máté játékvezető pedig tizenegyest adott, emellett Fülöp Krisztián pirosat kapott. Sándor Tamás lába nem remegett meg, a játékszer a kapu jobb oldalában pihent meg. Ezt követően egyre nagyobb nyomást helyeztünk az ellenfelünkre. Az újabb találat az első félidő derekán született, ekkor Szabó lövését még hárította Cserepka, de a kipattanót Bereczki Dániel belőtte. Néhány perccel később Bereczki ünnepelhetett újra, kiszorított szögből a rövidbe küldte a játékszert. A szünetig még egyszer mattoltuk a putnokiak hátsó alakzatát, Szabó Levente egy lecsorgónál volt a legszemfülesebb. Nem volt elégedett a látottakkal Szala Ákos, ugyanis a 44. minutumban négyes cserét hajtott végre.

A második játékrészben Székely Dávid is beszállt a házi gólversenybe, 25 éves támadónk kis idő leforgása alatt duplázott. A hátralévő időben még kétszer zördült meg a putnokiak kapuja, de Tochukwu és Bidzilya öröme nem tarthatott sokáig, mivel a játékvezető mindkét jelenetnél szabálytalanságot látott.

Spitzmüllerék javítottak a hidasnémeti remit követően, ezzel tapadnak a második helyen álló BKV Előrére, a fővárosiakkal szemben egy pont a hátrányuk. Együttesünk a következő játéknapon a Jászberény otthonában fog vendégeskedni.

NB III Keleti csoport 23. forduló
DEAC-Putnok FC 6-0 (4-0)
gólszerzők: Sándor T. (12. – öngól), Bereczki (25., 32.), Szabó L. (39.), Székely (50., 52.)
 

A DEAC összeállítása: Tóth – Soltész, Ujvárosi, Orosz (Virág a szünetben) – Lakatos, Spitzmüller (Gaczella 75.), Sándor, Rauf (Csányi 61.) – Bereczki (Tochukwu 61.), Szabó L. (Bidzilya a szünetben), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István

Megdöntötte az országos csúcsot Kozák Luca!

Értékes három pont

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek