Sport
2022-02-20

Nagy csatában nyertünk

A Debreceni Egyetem alakulata a TFSE után a Szolnokot is két vállra fektette a felsőházban.

A DEAC női röplabdázói a Szolnokot fogadták vasárnap kora délután a DESOK-ban. Nehezen indult a meccs, a vendégek 3:0-s sorozattal kezdtek. Ellenfelünk eleinte nem ismert elveszett labdát, a szívós játékának köszönhetően eléggé megnehezítette a dolgunkat. Borók Orsolya remek sáncával vezettünk először (8:7). 12:11 után a jó blokkjainknak és főleg Péteri Vanda pontjainak hála egyre nagyobb lett a fórunk. Végül az első szettlabdánkat Péteri értékesítette.

A második etap nem várt fordulatot hozott. A Tisza-partiak a felvonás derekán már öttel mentek (7:12), Kuszkó Zsolt időt is kért. A meglátásai sajnos nem igazán hatottak, mivel az olló egyre jobban kinyílt. Sok bosszantó hiba csúszott a játékunkba, így nem volt reális esélyünk a fordításra (10:25).

Úgy festett, hogy ez a kisiklás nem nyomja rá a bélyegét a produkciónkra. 13:6-nál a szolnoki mester már másodszor tartott eligazítást a tanítványainak. 19:12-nél hét pont volt a riválisunk hátránya, de nem adta fel a harcot, így kiélezett végjátékot láthattak a drukkerek. Végül egy pontatlan szolnoki nyitással ért véget a harmadik játékrész.

A negyedik periódus során “felültünk a hullámvasútra”. Az etap első felében mi domináltunk, de a szolnokiak ledolgozták a hátrányukat, emiatt 11:6-ról 11:11-re módosult az állás. Ezt követően nem alakult ki nagyobb differencia, majd a végjáték Makai Péter gárdájának sikerült jobban.

Az ötödik szett első perceiben tapadt ránk a Szolnok, ám egy 8:0-s futásnak hála nagyon közel kerültünk a győzelemhez. Az összecsapás végül egy rossz szervával zárult.

 Az első játszmában koncentráltan röplabdáztunk, ám ezt követően hullámvölgybe kerültünk. Innentől fogva nehéz dolgunk lett, de örülök a győzelemnek. Ellenfelünk dicséretet érdemel, hiszen jól blokkolt, emellett a mezőnymunkáját szintén ki lehet emelni. Sokat kivett belőlünk ez a találkozó – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Mátyus Pannáék a rájátszást két győzelemmel nyitották (az előző héten a TFSE-t verték 3:0-ra), a következő fordulóban a Szeged otthonában vizitálnak.

NB II Kelet felsőház 2. forduló
DEAC-Szolnoki SPC 3:2 (25:15, 10:25, 25:23, 21:25, 15:8)

Dorian Babunski két villanása

A MAFC ellen nem jött össze a győzelem a DEAC-nak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek