Sport
2021-08-14

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a Kecskemétet látja vendégül az első fordulóban.

A DEAC férfi futsalosai kemény erőpróbával kezdik az NB I-et, hiszen a Kecskemétet fogadják a DESOK-ban hétfőn 18.30-tól. Ellenfelünk az előző idényben hozzánk hasonlóan bejutott a felsőházba, ahol végül az ötödik helyen végzett. Elek Gergő tanítványai a legutóbbi szezonban az alapszakaszban és a rájátszásban is két vállra fektették a hírös városiakat itthon, és ezek a sikerek most is önbizalmat adhatnak.

Mivel követjük minden csapat felkészülését, látva eredményeiket és látva kik érkeztek és maradtak a csapatukban, nagyon kemény mérkőzés vár ránk hétfő este. Az utolsó pillanatig megfelelő szintű koncentrációra van szükségünk, ha eredményesek akarunk lenni, márpedig ez a célunk – jelentette ki a DEAC kapusa, Krajcsi Bence. – A hazai pálya, illetve a kilátogató közönség is nagy pluszt jelenthet számunkra, de elsősorban az, hogy éhesek vagyunk a sikerre. Az új játékosokkal teljes mértékben megtaláltuk a közös hangsúlyt az öltözőben és a magánéletben egyaránt, a pályán is vevők voltak a Mester utasításaira, így a felkészülés végére már rendben működött minden.”

 

Krajcsi Bence hozzátette, hogy amit eltervezett a csapat a felkészülés során, sikerült megvalósítani, még ha az edzőmérkőzések eredményei nem ezt bizonyítják.

Meccsről meccsre fejlődő tendenciát mutattunk, és ahogy haladtunk előre, a taktikát jól megtanulta mindenki, a kapott gólokat kisebb egyéni hibák előzték meg. A mérkőzéseinken tudtunk dominálni, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amik ha most nem is mentek be, majd a bajnokság során sikerül. Összességében a csapatunk felkészülten, és ami a legfontosabb motiváltan megy bele a hétfői rangadóba.”

A DEAC kapusa elárulta, hogy az új szezonban is szeretnék a felsőházat megcélozni, igaz, addig hosszú és kemény út vár rájuk, hiszen minden csapat erősített. A végletekig kiélezett bajnokság veszi kezdetét, amelynek tevékeny részese lenne Krajcsi Bence is.

Az előző szezonban sajnos voltak hibáim, ezek kijavításán dolgozom, hiszen ismét olyan oszlopos tagja akarok lenni a csapatnak, aki nyugalommal és biztonsággal látja el a társait. Célom még a válogatottság kiharcolása, de ebben szintén nehéz dolgom lesz. Csak akkor lehetek mindkettőben eredményes, ha keményen, alázattal dolgozom” – szögezte le Krajcsi Bence.

A hétfő este fél hétkor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes, de megtekintése védettségi igazolványhoz kötött. Aki nem tud ellátogatni, a DEAC Youtube-csatornáján élőben követheti az eseményeket.

Férfi futsal NB I
DEAC–Kecskemét
hétfő 18.30, DESOK

A DEAC labdarúgócsapata hazai környezetben folytathatja remek sorozatát.

Cseh Sörterasz

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek