MegMinden
2022-02-03

Foci

(index.hu)

Egyre több a szexuális zaklatás a Premier League-ben.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, súlyos vádakkal illették a Manchester United saját nevelésű futballistáját, Mason Greenwoodot. A 20 éves játékost a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte, a vizsgálat jelenleg is zajlik az ügyben – ám a középpályás esete nem az első, sőt nem is a második hasonló botrány a Premier League idei szezonjában.

Greenwoodról egy korábbi barátnője töltött fel vasárnap a közösségi oldalára olyan videókat, fotókat és hangfelvételeket, amelyek alapján bántalmazással és szexuális zaklatással vádolta meg a csatárt

Harriet Robson állításait képekkel és egy rövid felvétellel is igazolta, amelyeken vérző szájjal és foltokkal látható. A rövid felvételhez azt írta: „Mindenkinek, aki tudni szeretné, mit csinál velem éppen Mason Greenwood.”

A modell ezt követően hangfelvételeket is közzétett még 2021 októberéből, amelyek ugyancsak igazolni látszanak a United támadójának agresszív viselkedését. 

A FELVÉTELEN HALLHATÓ FÉRFI MINŐSÍTHETETLEN STÍLUSBAN SZEXRE KÉNYSZERÍTI A NŐT.

A történtek után a manchesteri klub közleményt adott ki, amelyben elítél mindenfajta erőszakot, valamint jelezte, hogy felfüggesztette a fiatal futballistát, aki határozatlan ideig nem is edzhet együtt a csapattal.

A helyi rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, hozzátéve, eljutottak hozzá a közösségi médiában napvilágot látott kép- és hangfelvételek. Egy nem sokkal később kiadott közleményből pedig az is kiderült: 

EGY 20 ÉV KÖRÜLI FÉRFIT LETARTÓZTATTAK NEMI ERŐSZAK ÉS TESTI SÉRTÉS GYANÚJÁVAL. A FÉRFIT KIHALLGATÁS CÉLJÁBÓL TOVÁBBRA IS ŐRIZETBEN TARTJÁK.

A szigetországi média természetesen azonnal felkapta a megrázó történetet, és nem nézte jó szemmel, hogy az egyesület csupán egy rövid közleményben reagált a vádakra, és fontosabbnak találta, hogy a klubhoz két éve csatlakozó Bruno Fernandesről posztoljon – kétszer is –, valamint hogy korábbi csatárát, a bolgár Dimitar Berbatovot köszöntse születésnapja alkalmából.

Alighanem ennek hatására kedden ismét felkerült egy nyilatkozat a klub hivatalos honlapjára, amelyben az MU ismételten határozottan elítélt mindenfajta erőszakot, és emlékeztetett, hogy további értesítésig Greenwood nem edzhet, és nem léphet pályára.

Közben – bár a hírek arról szóltak, hogy a rendőrség csütörtök estig meghosszabbította a játékos előzetes letartóztatását – nagy meglepetésre óvadék ellenében szerdán kiengedték az őrizetből. 

MINDEZ ANNAK FÉNYÉBEN VOLT LEGINKÁBB MEGLEPŐ, HOGY A VÁDAK KÖZÉ ADDIGRA MÁR A TESTI SÉRTÉS ÉS A SZEXUÁLIS ERŐSZAK MELLETT A HALÁLOS FENYEGETÉS IS BEKERÜLT...

Közben a United hivatalos szurkolói boltjából az Old Traffordon eltűntek Greenwood mezei és az egyszeres angol válogatott labdarúgóhoz köthető ereklyék, több csapattársa, például Cristiano Ronaldo vagy David de Gea leállította a követését a közösségi médiában, a népszerű videojátékból, a FIFA 22-ből pedig törölték.

Egyébként nem ő az egyetlen focista, aki ilyen jellegű botrányba keveredett: Cristiano Ronaldót egy Kathryn Mayorga nevű hölgy vádolta meg azzal, hogy 2009-ben egy Las Vegas-i szállodában megerőszakolta. A portugál sztár határozottan tagadta a vádakat, az ügyészség pedig egyévnyi nyomozás után lezárta az ügyet, mivel azt minden kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani.

Ennek ellenére a Ronaldo visszatérése utáni első hazai mérkőzésén a Level Up feminista kampánycsoport emlékeztette az ügyre a világot. Béreltek egy repülőt, amely a „Believe Kathryn Mayorga” – vagyis „Higgy Kathryn Mayorgának” – feliratot húzva repült el az Old Trafford felett.

A klub másik ikonikus alakját, Ryan Giggset 2020 novemberében tartóztatták le. A korábbi walesi szövetségi kapitányt volt barátnője és annak húga vádolta meg azzal, hogy bántalmazta őket. Óvadék ellenében őt is kiengedték, és mivel tagadta a vádakat, azóta is tart a bírósági nyomozás az ügyében.

Az eredeti írást itt találja.

Akadémistáival kötött szerződést a DEAC

Az alapszakasz hajrája jön

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek