Sport
2021-10-19

Idegenben javíthat a Topics-csapat

Kaposvárra látogat a DEAC-Tugsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A hetedik fordulójában. A csütörtökön 20 órától kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

A szezont nagyszerűen kezdő Debreceni Egyetem a legutóbbi fordulóban hazai pályán szenvedett fájó vereséget az EGIS Körmend együttesétől, pedig egy félidő után még úgy tűnt, hogy a vasiakat is két vállra tudják majd fektetni. A fordulás után azonban érhetetlen módon összeesett Polyák Lászlóék játéka, s 61-32-re elveszítve a második húsz percet végül tizenhárom ponttal maradtak alul a piros-feketékkel szemben. Sok idejük mindenesetre nincs a cívisvárosiaknak a szomorkodásra, hiszen csütörtökön egy keménynek ígérkező idegenbeli találkozó vár majd rájuk Kaposváron.

A DEAC a múlt heti kisiklás ellenére továbbra is a tabella harmadik helyén áll 4-2-es mérleggel, míg a somogyiak két győzelemmel és négy vereséggel egyelőre a 12. helyen szerénykednek. Hendlein Rolandék eddig meglehetősen kétarcú csapat benyomását keltik, hiszen a nyitófordulóban Kecskeméten tudtak nyerni, majd egy zalaegerszegi vereség után hazai pályán maradtak alul az Oroszlánnyal szemben. Egy szegedi bravúrral javítottak a folytatásban, de ezt követően újabb két fiaskó következett, a Paks és a Falco ellen sem volt sok esélyük a két pont begyűjtésére.

A hajdúságiak múlt hétvégéig viszonylag stabil csapat benyomását keltették, hiszen négy siker mellett csak egy egypontos szolnoki vereség szerepelt a nevük mellett, de a játék képe alapján azért várható volt, hogy előbb-utóbb valaki megbünteti a gyakran előjövő rövidzárlatokat. A Kaposvár szekerét elsősorban négy amerikai légiósa húzza, de a fiatal szabály adta lehetőségeket nagyszerűen kihasználó Krnjajski Boris, vagy a rutinos Hendlein-Csorvási duó is okozhat majd kellemetlen pillanatokat Tóth Ádáméknak. A delfinek eddigi két sikerüket idegenben aratták, így minden bizonnyal nagyon szeretnének már a saját szurkolóik előtt is bizonyítani, de a DEAC-Tungsram számára is fontos lenne a siker, ha tartani akarják a lépést a Falco-Szolnok párossal.

Emléktábla- és teremavató

Fegyházbüntetésre ítélték a visszaeső vádlottakat

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek