Sport
2021-10-10

Eljutunk-e a pótselejtezőre? Nem, biztosan nem – Marco Rossi

em látni azokat a játékosokat, akik az Európa-bajnokságon szerepelt csapathoz képest megfelelő szintre fel-, a válogatottba pedig be lehetne építeni – jelentette ki Marco Rossi szövetségi kapitány.

„Mit válaszoljak arra, hogyan befolyásolja a karrieremet, hogy az Albánia elleni két meccset elvesztettünk? – ismételte meg a pillanatokkal korábban elhangzott újságírói kérdést Marco Rossi a Magyarország–Albánia vb-selejtezőt követő sajtótájékoztató első perceiben. – Többször mondtam, Albánia veszélyes ellenfél. Itt ez a mai is: egyik oldalon a kapufa, a másikon a helyzet, amit Broja kialakított és értékesített. Remek játékos. Nálunk az ellenfél tizenhatosánál hiányzott a minőség, a befejezéseknél, a passzoknál, a lövéseknél. Ez érezhető volt. Ami a teljesítményt illeti, nézzünk rá a statisztikákra, azok alapján nem maradtunk alul, a különbség, ami mégis kialakult, a játékosok minőségbeli különbségéből jött. Ha önök másként látják, elfogadom… elfogadom az észrevételüket.”

Marco Rossi újságírói kérdésre arról is beszélt, mennyire lehet nehéz motivációt találni a selejtezősorozat hajrájára. Mivel tudja felpörgetni a keretet Angliába, a Wembleybe készülve?

„Egyszerűen azzal a ténnyel, hogy minden mérkőzésükön a hazájuk mezéért, a magyar trikolórért küzdenek. Magyarországot a lehető legméltóbb, legtisztesebb módon kell képviselnünk. Ha az a kérdés, eljutunk-e a pótselejtezőkre? Nem, biztosan nem. Az a lényeg, hogy Angliában úgy lépjünk pályára, hogy emelt fővel jöhessünk le.”

A kapitány ismét célzott arra, nem ragaszkodik a magyar kispadhoz. Vállalja a felelősséget a kudarcokért, ugyanakkor nem gondolja azt, hogy ne lenne meg az eredménye a magyar kispadon eltöltött eddigi időszakának.

„Hogy az Eb után mi történt? Mindenképpen történt egy teljesítménybeli visszaesés. De ez általánosságban igaz. Van ilyen a labdarúgásban. Nagyban befolyásolja a játékosokat az elért eredmény. Összességében nem érzem, hogy ma rosszul játszottunk volna, voltak ki nem kényszerített hibáink, igen, az első félidőben is eladtunk két-három labdát, de ezzel együtt az utolsó negyedóráig rendben voltunk, elöl hiányzott a minőség. Hiányoznak játékosok a különböző csapatrészekből. Lehet, csak én vagyok, aki nem látom, de nehézségbe ütköztünk azzal, hogy felfejlesszünk olyan játékosokat, akik magas szinten tudnak játszani.”

„Sokadszorra mondom, lehet, hogy Albániának hívják az ellenfelünket, de jó csapat. Olyan csapat, amely eredményeit illetően mögöttünk áll, de minőségében nagyon jó csapat. Nem vagyok Jézus Krisztus. Ahogy nálam sokkal sikeresebb edzők is mondták, olyan az edző, mint a borász, csak abból készíthet bort, amit szüretelni tud. 2019 óta vagyok itt, menet közben a C-ből az A-ligába jutottunk a Nemzetek Ligájában, kijutottunk az Európa-bajnokságra, jobb ellenfelekkel találkozunk, mint korábban, nem csak Andorrával. Andorrától is ki tudtunk kapni korábban. Természetesen vállalom a felelősséget, én meccselek, én cserélek, de a játékosállomány nem csak rajtam múlik. Ha bárki, akár privátban is ajánl játékosokat, örömmel veszem” – tette hozzá, hangsúlyozva, nem baráti alapon bedobott neveket vár.

Forrás: nso.hu

Cseh választások

Hétvégén lesz a nyolcadik Malter

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek